JD1 HCD Druten kampioen
JD1 HCD Druten kampioen Foto: Chantal Roest

JD1 HCD Druten kampioen

Sport

OOSTERBEEK/DRUTEN - De JD1 van Druten is vanmiddag kampioen geworden in de derde klasse.

Samen met Union en Oosterbeek maakte Druten kans op het kampioenschap. 

Zaterdag 28 mei speelde de JD1 thuis tegen Union JD2. In deze wedstrijd lieten beide teams zich van hun beste kant zien. De spannende en sportieve wedstrijd eindigde in 5-5. 

Vandaag, zaterdag 11 juni, was het voor de jongens ‘erop of eronder’. Alleen bij winst zou Druten winnen. Druten en Union hebben namelijk evenveel punten, alleen heeft Druten een veel hoger doelsaldo. 

De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op met kansen voor beide teams, alleen was het Druten die de doelpunten wist te verzilveren. Oosterbeek kreeg aardig wat kansen uit de vele strafcorners, maar de Drutense verdediging stond als een huis. Keeper Gijs van de Klok hield het doel schoon, zelf een strafpush werd koelbloedig tegengehouden. 

Ook de verdediging van Oosterbeek was vrij sterk. Maar door goed samenspel van Druten wisten de jongens maar liefst vier keer te scoren. Met een eervolle vermelding voor Gabriël van Ameijde, die alle doelpunten op zijn naam wist te zetten. Met deze uitslag was het kampioenschap een feit.

In Oosterbeek werden de jongens al getrakteerd op kampioensgebak. Volgende week worden de jongens in het zonnetje gezet tijdens het galafeest bij HCD Druten.