sport

Wedstrijdverslag Diosa 1 - DSZ 1

BALGOIJ - Onze nieuwe “angstgegner” werd er al binnen de gelederen van DIOSA gezegd. Daar zit zeker een kern van waarheid in. Daar waar DIOSA hun verliespartijen over het algemeen nipt verliezen lijden ze tegen DSZ 2 forse nederlagen. Eerder dit seizoen werd het 4-0 en nu zelfs kansloos 7-0.

Door Marcel van Baren

Het eerste gevaarlijke moment is in de 7de minuut. Terwijl iedereen denkt dat een bal de achterlijn heeft gepasseerd vlagt de grensrechter niet en na enige twijfel gaat Rik van Beuningen door en geeft Laurens een grote kans maar hij schiet over. Gelijk daarop alweer een grote kans voor DSZ. In een mooie snelle aanval van Bram van Baren gaat de bal via Maarten van Dreumel naar Laurens van Dreumel die nu via de keeper over schiet. DSZ begint de wedstrijd in een zeer hoog tempo waar DIOSA niet echt een antwoord op heeft. Nadat DIOSA in de 21ste minuut hun eerste kans verloren zien gaan gaat het daarna heel snel met de score aan de zijde van DSZ. In welgeteld 16 minuten weten ze 5 maal te scoren. Allereerst scoort Jasper van Dreumel uit een penalty nadat hij in kansrijke positie zelf is neergehaald in het strafschopgebied. 4 Minuten later neemt Maarten van Dreumel een zeer scherpe corner. Een verdediger kan niet anders dan onbedoeld de bal het laatste zetje geven over zijn eigen keeper. Alweer 2 minuten later is het 3-0, Luuk Derks neemt een snel genomen vrije trap mee naar voren en zijn voorzet wordt door Jasper van Dreumel ingeschoten. Even leek DIOSA de achterstand terug te brengen. Nadat Guido van den Heuvel mis tast bij een verre inworp kan Bram van Baren voor de lijn redding brengen. Het volgende doelpunt liet weer niet lang op zich wachten. Na een prachtige snelle aanval over rechts geeft Jasper van Dreumel de bal voor waar een verdediger zijn eigen keeper passeert. Mocht hij dat niet gedaan hebben dan was Laurens van Dreumel degene die de 4-0 had mogen maken. De verdediging van DIOSA had in deze fase geen enkele grip op de snelle aanvallen van DSZ. Ook de 5-0 6 minuten voor rust was er weer zo een. Via Maarten van Dreumel en Laurens van Dreumel komt de bal bij Jasper van Dreumel die eenvoudig kan scoren.

De tweede helft komt DSZ weer sterk uit de kleedkamer. Het leidt tot goed veldspel en mooie combinaties. Al was wel duidelijk dat DSZ na een kwartier de teugels wat liet vieren wat overigens niet leidde tot mogelijkheden voor DIOSA. Mede door de onverzettelijkheid op het middenveld van Dennis Janssen kwam de thuisploeg nauwelijks het middenveld over. Dennis zorgde voor vele balveroveringen waardoor DSZ de druk hoog kon houden. In de 70ste minuut wordt de score weer verhoogd. Maarten va Dreumel brengt Lars Tromp in stelling en die weet via de keeper de 6-0 te maken. Vlak daarna weet Bram van Baren tot 2 keer toe in vrije positie niet te scoren, keeper en verdediger liggen in de weg. Nadat hij de bal voor de derde keer in de voeten krijgt legt hij breed op Maarten van Dreumel die zijn goede optreden beloond met een doelpunt en de 72de minuut.

Invaller Lars Spanbroek had daarna nog de 8-0 op zijn voeten, maar zover kwam het niet. Zijn afstandsschot van ruim 30 meter schampt de paal aan de verkeerde kant. In de laatste 10 minuten zowaar een klein offensiefje van DIOSA dat echter zonder gevaar blijft. Het blijft bij een 7-0 na het eindsignaal waar een hogere score zeker mogelijk was geweest.

A.s. donderdag 5 mei het restant (4 minuten) van de gestaakte wedstrijd thuis tegen Angeren. Aftrap om 19:30uur. Kom op tijd want het is afgelopen voor je het weet.