vlnr.: Jan Hijmans, Gerard Lamers, burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, Bert Martens en Bets Janssen-Verhoeven.
vlnr.: Jan Hijmans, Gerard Lamers, burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, Bert Martens en Bets Janssen-Verhoeven. Foto: Hans Barten

Lintjesregen in Druten

Mens

DRUTEN - Traditiegetrouw reiken de burgemeesters in onze gemeenten lintjes uit tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid, ook wel de lintjesregen genoemd. De lintjesregen vindt in de regel plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van de grootmeester van de Nederlandse ridderorden: Zijne Majesteit de Koning. Dinsdag 26 april ontvingen vier inwoners van gemeente Beuningen een Koninklijke onderscheiding. In de gemeente Druten ontvingen eveneens vier inwoners een Koninklijk lintje en in gemeente West Maas en Waal werden drie inwoners Koninklijke onderscheiden.

In Druten werden op dinsdag 26 april om 10.30 uur in de Boudewijn de Grootzaal in de Bogerd vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.

Mevrouw B.H.M. Janssen-Verhoeven (Bets) uit Afferden is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Janssen-Verhoeven zet zich al 65 jaar in voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Afferden als collecteorganisator. Daarnaast is zij 50 jaar zelatrice van Afferden en coördinator in Maas en Waal voor de Gerardus Majella Bedevaart te Wittem. Bij de Oranjevereniging en het Sint Nicolaas Comité in Afferden was zij tot 2012 zeker veertig jaar actief. Wat langer geleden was zij bestuurslid bij Vormingswerk Jong Volwassen Druten en de Vrouwelijke Katholieke Arbeidersjeugd. Mevrouw Janssen-Verhoeven is al geruime tijd een actieve en betrokken vrijwilliger.

De heer J.W. Hijmans (Jan) uit Deest is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hijmans zet zich sinds de beginjaren tachtig in voor voetbalvereniging SCD’33 te Deest. Hij is al deze jaren trainer geweest. Daarnaast begeleidde hij vele jaren de spelen-kermis en voetbalkampen voor de jeugdelftallen. Op dit moment is hij assistent-trainer bij het eerste elftal en vrijwilliger bij de privatiseringsgroep. Ook organiseert hij wandelweekenden en is hij betrokken bij het initiatief van wekelijkse wandelingen vanuit het dorpshuis in Deest. In Deest brengt hij Deestnieuws rond samen met andere vrijwilligers. Bij Steenfabriek Vogelensangh heeft de heer Hijmans 50 jaar gewerkt en vanaf zijn pensioen verzorgt hij nog rondleidingen daar. De heer Hijmans is een actieve en zeer betrokken vrijwilliger in Deest.

De heer G.J.M. Martens (Bert) uit Druten is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Martens heeft vanaf 1968 tot eind jaren negentig veel functies bekleed als vrijwilliger bij voetbalvereniging Dio’30 Druten. Hij was onder andere trainer, scheidsrechter, jeugdleider, voorzitter van het jeugdbestuur en lid van het hoofdbestuur. In 1999 heeft de heer Martens de Businessclub Dio’30, nu Businessclub Druten, mee opgezet en tot op heden is hij bestuurslid. Met de privatisering van de voetbalclubs in Druten is in 2006 de Stichting Voetbalsport Dio’30 ontstaan. De heer Martens heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd en is vanaf het begin bestuurslid. Van DruPro (Druten Promotie) is de heer Martens 25 jaar voorzitter. Deze stichting organiseert de Wandelvierdaagse in Druten en de Dag van Druten. De heer Martens is een zeer actieve en betrokken vrijwilliger voor de Drutense voetbalvereniging en voor de Stichting DuPro. 

De heer G.C.M. Lamers (Gerard) uit Druten is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Vanaf 1996, al meer dan 25 jaar, is de heer Lamers penningmeester bij Muziekvereniging Eendracht Afferden. Ook organiseert hij activiteiten van de vereniging. Vanaf 1997 is de heer Lamers penningmeester bij Stichting Muziekopleidingen Opmaat. Opmaat verzorgt voor meerdere muziekverenigingen de opleiding van muzikanten. Voor deze muziekvereniging en stichting worden de financiële cijfers door de heer Lamers met precisie bewaakt. In het verleden is hij ook penningmeester geweest bij Voetbalvereniging SCP te Puiflijk. De heer Lamers is een betrokken, constructieve en actieve vrijwilliger.

Bert Martens
Gerard Lamers
Bets Janssen-Verhoeven,  lintjesregen 2022, gemeente Druten,
Jan Hijmans,