De organisatie van de verschillende sportieve activiteiten.
De organisatie van de verschillende sportieve activiteiten. Foto: John van Gelder

Samen in beweging voor Oekraïne

Sport

DRUTEN - Het belooft op zondag 24 april van 9.00 tot 17.00 uur een geweldig sportieve dag te worden, waarbij alles in het teken staat van ‘Samen in beweging voor Oekraïne’. Een megagrote, laagdrempelige sportdag voor jong en oud om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor GIRO 555. Lekker sporten, onderlinge gezelligheid en stilstaan bij hetgeen er aan de andere kant van Europa gebeurt staan de hele dag centraal.

Jeroen Vos van verschillende sportscholen in Maas en Waal vatte samen met sporters en andere collega’s het plan op om de al geplande Spinning Marathon voor het goede doel uit te breiden met zoveel mogelijk sportieve activiteiten en alles ten goede te laten komen aan Oekraïne. Jeroen Vos: ‘Het kon niet anders dat het goede doel Oekraïne werd. Het programma is heel breed en er is voor elk wat wils. Voor 5,55 euro kun je deelnemen aan een activiteit. Er zijn door lokale ondernemers 125 sport T-shirts gesponsord met een mooie bedrukking ‘Ik beweeg voor Oekraïne’ die voor 15 euro per stuk worden verkocht. Daarnaast verzorgt Old Skool een lunch, Tijssen doneert 500 vruchtensappen en fruit en Drankhandel Maas en Waal zorgt voor een drankje na afloop. Alle opbrengsten uit shirts, horeca en inschrijfgelden gaan volledig naar de steun aan Oekraïne.’

Sportieve activiteiten
Deelnemers kunnen onder andere sporten bij Fox Fitness, Crossfit Maas en Waal, Personal Gym Druten en Club West waar diverse activiteiten op het programma staan, zoals de Spinning Marathon, Crossfit cardio/power work-out en groepslessen. Voor de liefhebbers is er een MTB-tocht en wielrentocht met mooie routes door Maas en Waal. De start is vanaf Westerpoort. Daar starten ook een wandelroute en hardlooproute. Er zijn verder ludieke onderdelen, zoals vrachtwagen trekken.

‘Je kunt je nu al inschrijven via www.fox-fitness.nl/oekraine, maar dit kan ook nog op de dag zelf, zolang er plek is. Het is mooi om te zien wat je in een korte tijd, in nog geen drie weken, met sportcollega’s en ondernemers voor elkaar kunt krijgen. Er zijn veel vrijwilligers die een onderdeel organiseren, vandaar dat we gezamenlijk zo veel geregeld krijgen. Het leeft ontzettend, iedereen kan en wil zijn steentje bijdragen. We kijken ernaar uit en we hopen op heel veel deelnemers en natuurlijk op een mooie opbrengst’, aldus Jeroen Vos. Tussen 15.00 en 17.00 uur overhandigt iemand van het college van B&W bij Club West, locatie Westerpoort, symbolisch een cheque aan Oekraïense vluchtelingen die nu al bij Fox Fitness sporten. Dan is er ook een gezellige borrel met muzikale omlijsting door DJ Ronn Laam om de dag af te sluiten.

Informatie
Alle informatie over ‘Samen in beweging voor Oekraïne’ is te vinden op www.fox-fitness.nl/oekraine. Hier kun je ook het T-shirt bestellen. Het rooster met alle sportieve activiteiten staat onderaan de pagina; scroll hiervoor naar 24 april (week 16).

Wil je ook bijdragen?
Je kunt op alle fronten bijdragen. Heb je een leuk idee voor de activiteiten? Wil je op die dag zelf aanmoedigen, vrijwilliger zijn of lekker meesporten? Alle hulp is welkom. Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor een heel goed doel.

Afbeelding