Een deel van de cast.
Een deel van de cast. Foto: Toneelgroep Van Alles Wa

Toneelgroep Van Alles Wa gaat weer spelen

Cultuur

HEEREWAARDEN/ROSSUM - Toneelgroep Van Alles Wa kan weer het toneel op, en brengt op vijf data in april en mei de voorstelling ‘De Trein’ op de planken. 

‘De Trein’, een éénakter van Carl Slotboom, vertelt het aangrijpende verhaal over de liefde tussen twee personen die de verschrikking van een concentratiekamp hebben meegemaakt. In een stilstaande trein zitten anno 2020 een oudere heer en zijn echtgenote. Door het stilstaan van de trein gaan zijn gedachten naar het jaar 1943 toen hij, eveneens met zijn vrouw, in een stilstaande trein zat.

In 2020 zou de toneelgroep deze voorstelling ten tonele brengen in het kader van 75 jaar bevrijding. Helaas gooide de pandemie roet in het eten. Nu Nederland bijna 77 jaar bevrijd is, kan de toneelgroep ‘De Trein’ alsnog opvoeren.

Op zondag 24 april wordt de voorstelling opgevoerd in Rossum, op zaterdag 30 april en zondag 1 mei in Kerkdriel en op zaterdag 7 en zondag 8 mei in Heerewaarden. Kaartjes kosten 5 euro per persoon en zijn verkrijgbaar via Loesjean van Krieken via tel. 06-36 12 67 45 of per mail: vanalleswa@hotmail.com.

Eerdere voorstelling van 'Van Alles Wa'.