Tekeningen van de ideale wijken.
Tekeningen van de ideale wijken. Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

Zijn ‘bubbelhuizen’ de toekomst van Wijchen?

Algemeen

WIJCHEN - Maandagochtend 11 april verwelkomde burgemeester Marijke van Beek 45 kinderen in het Kasteel van Wijchen. Leerlingen van De Buizerd, De Wingerd en De Trinoom stelden vragen aan de burgemeester en tekenden daarna hun ideale wijk.

De kinderen hadden veel originele en creatieve ideeën. Zo bedachten de leerlingen een weg die automatisch (elektrische) auto’s oplaadt als je er overheen rijdt. En ook ‘bubbelhuizen’ zijn de toekomst volgens de kinderen. Bubbelhuizen zijn huizen die je makkelijk kunt meenemen als je de plek waar je woont niet meer leuk vindt. De leerlingen zien Wijchen graag schoner en groener; met meer prullenbakken en ruimte voor bomen. Ook willen zij meer sportvelden. En meer speeltuinen met toestellen voor kinderen van alle leeftijden en ook voor kinderen met een handicap.

Bouwdoeken
De ideale wijken die de kinderen hebben getekend, print de gemeente op bouwdoeken. Deze komen te hangen bij de nieuwe wijk Wijchen-West.

Ideeën
Hoe ziet Wijchen er over 15 jaar uit? Welke ontwikkelingen en uitdagingen komen er op Wijchen af? Wat moet er gebeuren op het gebied van bijvoorbeeld wonen of werken? En welke kant moet het op met de zorg? Denk mee via www.wijchen.nl/2035.

Heeft u net als de kinderen in Wijchen briljante ideeën? Van 17 tot en met 21 mei maakt de gemeente een toer langs alle dorpen. Zij hoort dan graag ieders wensen en ideeën voor de toekomst van Wijchen. Het schema wordt binnenkort bekend via de website en social media kanalen van de gemeente.