Afbeelding
Foto: Kasteel Hernen

Pasen op kasteel Hernen

Uit

HERNEN - Van woensdag 13 tot en met maandag 18 april zal kasteel Hernen in het teken van de paasviering staan met speciale exposities en kinderactiviteiten. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur.

Samen met de Brediusstichting is de expositie ‘Het Kruis en het Ei’ gerealiseerd. De viering van het Paasfeest staat al eeuwen in het teken van deze twee oeroude symbolen. Maar wat is het verband tussen deze symbolen en onze dartele paashaas en de paasboom? Naast de uitleg over gewoontes en gebruiken zullen er oude oosters-christelijke kruisjes uit privébezit en fraai versierde eieren, grotendeels afkomstig uit Oost-Europa, te bewonderen zijn.

Voor de kinderen zijn er ook paasactiviteiten georganiseerd zoals een speciale paasspeurtocht. Daarnaast kan iedereen het kasteel bezoeken met de ‘pratende lamp’ als gids en het geheim van de ‘verdwenen toren’ ontdekken. 

De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Donateurs en houders van de museumkaart betalen geen entree. Reserveren via: www.glk.nl/hernen. Neem voor meer informatie contact op via tel.: 0487 531976 of kasteelhernen@glk.nl.