Rex Broekman
Rex Broekman Foto: eigen foto

Notenkraker

Column Column Rex

Zojuist heb ik mijn glazenwasser geappt. Ik moest toevallig aan hem denken, omdat ik eerder een artikel las over de lokale glazenwasser van Grollo. Nu zult u denken; de wat? Inderdaad, het betreft de glazenwasser van Johan Derksen. Deze knakker wenst namelijk niet meer de ramen te lappen, omdat hij het niet eens is met enkele uitlatingen van de besnorde N.E.C. supporter.

Het is maar net hoe serieus je het leven én jezelf neemt. Zou mijn glazenwasser ook wel eens mijn columns lezen? Zou hij na het lezen van mijn mening over de afgeketste fusie van Druten-Wijchen, milieuschaamte, Dry January, influencers en coaches ook gaan besluiten mijn huisje niet meer aan te doen in Puiflijk-Noord? Ik ben bijna geneigd om eens een paar columns door te sturen. Omdat hij niet direct reageert op mijn appje – hij is vast hard aan het werk momenteel en zal dat later vandaag nog wel doen schat ik in – heb ik maar een aantal columns doorgestuurd aan Perry uit Maasbommel. Ik doe dat omdat Perry altijd tijd heeft voor smalltalk met z’n klanten. Perry is overigens de foodspecialist van de Foodtruck (zo’n mooie overgespoten oude zwarte UPS-bus) waar ik doordeweeks wel eens een broodje brie met walnoot en honing bestel.

Na het lezen van een aantal columns komt hij tot de volgende conclusie: ‘Jij bent niet goed!’ En verder vraagt hij aan mij: ‘Hoe kom je er allemaal op?’ Hij zegt de columns zeer creatief en grappig te vinden en geeft tot slot ook nog toe dat hij aanvankelijk dacht dat mijn naam Rick was, in plaats van Rex. Maar de hamvraag is, kleine woordspeling richting onze broodjesmaker, of hij, nu hij weet hoe ik over dingen denk, gaat besluiten om geen broodjes brie of gezond meer aan me te verkopen. ‘Natuurlijk niet, extra walnoten toch aanstaande donderdag?’

Door Rex Broekman