Rex Broekman
Rex Broekman Foto: eigen foto

Valenpijndag

Column Column Rex

Nog iets minder dan twee weken te gaan en dan worden er weer heel wat relaties beëindigd. De schuldige hieraan? Valentijnsdag. Het lijkt ongelooflijk maar Valentijn blijkt één van de vijf jaarlijkse cruciale breukmomenten voor relaties te zijn. Zet de TV of radio in de auto aan en ruim een maand van te voren wordt u door verschillende zenders al enthousiast gemaakt door middel van een ‘Valentijn countdown’. Pijnlijk genoeg komen veel stellen op 13 februari tot de conclusie om de volgende dag het liefst níet (meer) door te brengen met hun partner. Daar kan die fantastische dag toch niet voor bedoeld zijn?

Ikzelf kijk al weken uit naar Valentijn. Heerlijk. Als u per toeval mijn column van week 52 (Knalverbod, red.) gelezen heeft, dan zult u begrijpen waarom. Ik ben namelijk sinds vorig jaar aan het daten geslagen. Valentijn geeft mij de kans om al die mislukte dates, en dat zijn er nogal wat, alsnog een kaartje te sturen of een bosje bloemen. Maar, kan je anno 2022 nog iemand lastig vallen met een aardigheidje waar deze persoon niet op zit te wachten? Nee, laten we dat maar niet doen.

Laat ik me maar beperken tot de date die mij het knalverbod gaf. Van dat knalverbod is overigens niks terechtgekomen, maar desalniettemin zien we elkaar nog steeds. Goed, zoals gezegd kan ze wat liefs verwachten binnenkort. Gelukkig begon ze er zelf over vorige week, dus dat maakt het wat gemakkelijker. Als kerel zijnde blijkt het toch verdomd moeilijk om een origineel cadeau te bedenken. “Rozenblaadjes, samen romantisch tafelen bij kaarslicht, misschien nog een filmpje meepakken in de avond en wellicht kunnen we wat ‘toys’ bestellen die op de 14e binnenkomen”. Een makkie toch? Dan schrik ik in koud zweet wakker. Het was maar een enge droom gelukkig. Valentijnsdag is zoals 30 februari. Bestaat niet, punt.

Door Rex Broekman