Wethouder Willy Brink.
Wethouder Willy Brink. Foto: John van Gelder

Kernachtig Druten presenteert eerste kandidaat wethouder: Willy Brink

Politiek

DRUTEN - Zaterdag 18 december jl. kozen de leden en achterban van Kernachtig Druten unaniem Willy Brink unaniem als eerste kandidaat wethouder. 

Uiteraard indien Kernachtig Druten na de komende gemeenteraadsverkiezingen wederom in het Drutense college van B&W zou mogen plaatsnemen. Brink is halverwege de huidige collegeperiode aangetreden als wethouder, toen Michel Lepoutre met pensioen ging. 

Het bestuur en de leden van Kernachtig Druten zijn zeer verguld met deze kandidatuur. Brink heeft op diverse niveaus grote bestuurlijke ervaring en deskundigheid. Verder was Brink lange tijd ondernemer en vennoot binnen een advocatenpraktijk.

Fractievoorzitter Gerard Worm: ‘Voor Kernachtig Druten is Willy de ideale kandidaat. Zijn grote ervaring heeft de afgelopen twee jaar geleid tot zeer positieve resultaten op een aantal complexe dossiers. We kijken dan ook uit naar een verdergaande samenwerking.’

Willy Brink laat weten zeer vereerd te zijn met deze kandidatuur. Brink: ‘Ik ben twee jaar geleden bij Kernachtig Druten in een warme en uitermate professionele club terecht gekomen waarin praktische- en kernenpolitiek voorop staat. Want direct iets voor de inwoners kunnen betekenen, dat is waar het om gaat in de lokale politiek! Wat is er dan mooier om het vertrouwen te krijgen om hier de komende 4 jaar weer de schouders onder te mogen zetten.’