Afbeelding
Foto: Ramona de Bruijn

Kinderburgemeester Beuningen deelt verwenboxen uit

Mens

BEUNINGEN - Kinderburgemeester Quinty had een droom: samen met kinderen uit gemeente Beuningen verwenboxen maken voor andere kinderen uit de gemeente waarvan de ouders het thuis financieel niet breed hebben. Door geld in te zamelen via basisscholen in gemeente Beuningen, en door kinderen persoonlijke boodschappen te laten schrijven, kunnen aanstaande vrijdag 24 december 49 verwenboxen worden uitgedeeld. ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen een mooie kerst kan hebben.’ 

‘Er zijn rond december vaak acties voor kinderen in arme landen, en ik dacht, waarom zouden we niet iets organiseren voor de kinderen in Beuningen’, aldus Quinty. De elfjarige zit momenteel in groep acht van basisschool De Peppel en werd halverwege dit jaar verkozen tot kinderburgemeester. Vanuit die rol legde ze haar plannen voor aan mensen bij de gemeente, en die waren direct enthousiast.

Collectebussen
De afgelopen twee weken stonden er op de basisscholen in de gemeente Beuningen collectebussen waar leerlingen en ouders een donatie konden doen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Op basisschool De Wegwijzer hielden drie meiden zelfs een klein kerstmarktje op het schoolplein waarmee ze ruim 170 euro ophaalden.

‘Het is ontzettend leuk dat zoveel leerlingen de actie ondersteund hebben. Dat geeft wel een fijn gevoel’, geeft Quinty aan. Behalve donaties kwamen er ook tientallen tekeningen binnen. Deze worden verdeeld over de verwenboxen. Eind vorige week werden de collectebussen bij de scholen opgehaald, en kon de balans worden opgemaakt. In totaal werd ruim 1.800 euro ingezameld, en er komen nog steeds donaties binnen. ‘Ik had niet verwacht dat het zoveel zou zijn. Het was meer dan genoeg om alle 49 verwenboxen te vullen met leuke cadeautjes’, aldus Quinty.

Cadeautjes
Afgelopen zaterdag ging Quinty met haar moeder op pad om cadeautjes te kopen. Het was aanvankelijk de bedoeling om doordeweeks samen met een aantal klasgenoten te gaan, maar dat ging door de aanscherping van de coronamaatregelen niet meer lukken. ‘Gelukkig had ik van te voren al in mijn hoofd welke dingen ik er écht in wilde hebben’, zegt ze enthousiast. Donderdag 23 december brengt ze samen met wethouder Frans Houben de pakketten naar Voedselbank Beuningen. De verwenboxen worden de dag erna uitgedeeld aan de betreffende gezinnen.

Ideeën
Ook voor komend jaar heeft Quinty nog een aantal ideeën die ze wil uitwerken. Maar eerst gaat ze lekker genieten van haar kerstvakantie.

Kinderburgemeester Quinty.
Afbeelding