Afbeelding
Foto: Mariëlle Hol

Druten wil meer ruimte voor bedrijven

Politiek

DRUTEN - Er is behoefte aan meer ruimte voor bedrijven in de gemeente Druten. De komende acht jaar moet er zeker 5,5 hectare aan bedrijventerrein bij komen. Waar is nog onduidelijk. 

Dat staat in een advies dat onderzoeksbureau Ecorys aan de gemeente geeft. Het bureau was ingehuurd om mede vorm te geven aan het maken van een visie op de economische toekomst van Druten. Ondernemers konden meedenken middels een enquête, en sommigen namen deel aan een klankbordgroep. 

De gemeenteraad buigt zich volgend jaar over de visie. Het college van b en w schat in dat met het realiseren van de uitgangspunten van de visie jaarlijks een budget nodig is van 75.000 euro, plus ambtelijke uren. Daar is in de huidige begroting niet in voorzien. Voor de post economie staat voor dit onderwerp een bedrag van zestigduizend euro, maar daar moeten ook activiteiten aangaande het centrum mee worden betaald.

De visie op centrum en detailhandel Druten zag eerder dit jaar het licht. Het college huurde daarvoor een bureau in dat zich heeft gespecialiseerd in centrumgebieden en detailhandel. Bovendien vond het college het, gezien de coronacrisis, meer urgent om met het centrum aan de slag te gaan.