Afbeelding
Foto: RadboutUMC

Groot lichtjes hart voor de zorg bij Radboudumc

Mens

NIJMEGEN - Op het grasveld voor de hoofdingang van het Radboudumc wordt morgen, woensdag 8 december een groot lichtjes hart ontstoken om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Dit is een initiatief van het Radboud Oncologie Fonds.

‘Als het buiten donker is en we de warmte binnen en dicht bij elkaar zoeken staan we ook vaker stil bij de mensen die we moeten missen of bij de mensen die een lichtpuntje verdienen. Om onze collega’s te laten weten dat we aan ze denken steunen wij ze met een lichtje in het donker’, aldus Marieke Kokkeler, manager van het Radboud Oncologie Fonds.

Hart onder de riem
Marieke doet dit samen met haar collega’s Karin Derksen en Annemiek Melchers. Karin: ‘We zijn in december onze actie Winterlichtjeswandeling gestart. Hiermee nodigen we mensen uit een wandeling met betekenis te lopen. Een sponsorwandeltocht voor het onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Van het één kwam het ander. Als wij mensen vragen te wandelen met betekenis, is het ook goed om zelf stil te staan bij mensen die een hart onder de riem verdienen. Toen dachten we aan onze collega’s in het Radboudumc. Die verdienen nu zeker iets hartverwarmends!’.

Lichtje met betekenis 
De winterlichtjeswandeling is de wintereditie van ‘Wandel kanker de wereld uit’. Veel mensen hebben hier al aan meegedaan of lopen nu nog steeds hun kilometers voor wat zij belangrijk vinden: een beter perspectief voor mensen met kanker. 

Voor wie draag jij een lichtjes hart
Wil jij ook een lichtgevend hartje opdragen aan iemand die speciaal voor je is en een winterwandeling maken met extra betekenis? Ga dan naar www.winterlichtjeswandeling.nl. Deelnemers ontvangen na inschrijven een speciaal winterlichtjespakket met lichtgevend hartje voor op je jas.