Jaël werd afgelopen zomer geïnterviewd op de Markt in Druten voor het programma 'je zal het maar hebben'.
Jaël werd afgelopen zomer geïnterviewd op de Markt in Druten voor het programma 'je zal het maar hebben'. Foto: Reinier Jansen

Diverse acties ‘Van overleven naar leven’

Mens

PUIFLIJK - Eind september publiceerden we in de Maas&Waler het ingrijpende verhaal van de tweeëntwintigjarige Jaël Tijnagel, die lijdt aan de zeldzame erfelijke aandoening hypermobiele Ehlers Danlos (H-EDS). 

Jaël komt in aanmerking voor een behandeling die haar klachten moeten verminderen. De behandeling wordt momenteel alleen aangeboden in Barcelona en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. 

Acties
Om geld bijeen te krijgen voor de behandeling zijn er diverse acties opgezet. Zo worden er binnenkort dansworkshop gegeven bij dansstudio Almir. De workshops zijn op 11 december voor kinderen tot en met 10 jaar, op 8 januari voor kinderen van 11 tot en met 15 jaar en op 15 januari voor iedereen ouder dan 15 jaar. Op 29 januari is er een speciale ‘high heels’ editie. De kosten per workshop bedragen 15 euro, maar meer doneren mag altijd. Aanmelden voor de workshops kan via: vanoverlevennaarleven@outlook.com..

Naast de workshops zijn er nog andere acties, waaronder een loterij. Kijk voor alle acties op de Facebookpagina Van Overleven Naar Leven. Inmiddels heeft de stichting ook een eigen rekeningnummer, zodat mensen een donatie kunnen overmaken. Dit kan via IBAN: NL57RABO 0374 4222 30 t.n.v. Stichting Van Overleven Naar Leven.