sport

Verslag Millingen1 – DSZ1

MILLINGEN - DSZ begon ijzersterk aan de wedstrijd met een legio aan kansen in de eerste helft. Echter vergeten de mannen wederom om de vele kansen af te maken en zichzelf een makkelijk middag te verschaffen. In een tweede helft waar het spel minder werd lukte het DSZ niet om de overwinning naar zich toe te trekken en werd er helaas tegen de verhouding in met 2-1 verloren.

In de 7e minuut was de eerste goede kans voor DSZ al een feit. Na een prachtige steekpass van Maarten van Dreumel zet hij Marc van Sommeren 1 op 1 met de keeper. Deze bleef goed naar de bal kijken en keerde de bal. Een aantal minuten later schoot Bram van Baren de bal over het doel na een vlijmscherpe aanval. Een snel één tweetje met Lars Tromp en daarna met Maarten was de afronding van mindere precisie. Ook Jasper wist het doel niet te vinden, uit een voorzet kan hij geen kracht geven aan de bal en kopt hij de bal over. De DSZ supporters, die de lange reis hadden gemaakt, hoefde niet lang te wachten op de volgende kans. Uit een vrije trap van Bram kopt Tom de Bruin de bal perfect terug op Marc die de bal net naast kopt. Halverwege de 1e helft komt Millingen tegen de verhouding in op voorsprong. Na een makkelijk gegeven strafschop waar contact nihil was, wordt de penalty onberispelijk binnengeschoten. Kort hierna gaat de spits van Millingen alleen op Guido van den Heuvel af maar die weet met goed keeperswerk de bal te keren. Hierna nam DSZ het initiatief weer in handen met nog een aantal goede kansen voor Jasper van Dreumel, Lars Tromp en Tom. Met een 1-0 achterstand gaan de mannen de rust in.

In de 2e helft is het spelbeeld wat veranderd. DSZ probeert wat opportunistischer te spelen om wat kansen te creëren omdat dit via snel veldspel niet meer lukt. Mede door een vlijmscherpe en ontzettend enthousiaste grensrechter wordt het onmogelijk gemaakt om een goede aanval op te zetten voor tegenstanders van Millingen dit seizoen. Na 70 minuten komt DSZ op een 2-0 achterstand door een van de spaarzame uitvallen van Millingen. Mede door het maken van vele vuile meters van Dennis Janssen bleef Millingen de gehele wedstrijd ongevaarlijk. Ook voor DSZ waren de kansen in de 2e helft op één hand te tellen maar bleef het dominant in balbezit. De laatste minuten van de wedstrijd begint het ouderwetse ballen erin pompen in de hoop dat hij goed valt. En dat doet hij dan ook. In de 87e minuut krijgt Jasper de bal voor zijn voeten, draait goed weg en schiet de bal binnen. In de minuten hierna probeert DSZ nog wat te forceren maar blijft de terechte gelijkmaker uit. Ondanks het resultaat is er weer goed voetbal op de mat gelegd waar de mannen op voort kunnen bouwen richting volgende week, een thuiswedstrijd tegen Aquila (14.00u).