Kermis te Druten
Kermis te Druten Foto: Reinier Jansen

Najaarskermis in Druten

Algemeen

DRUTEN - Dit jaar in november geen stro, vee en marktkramen in het centrum van Druten, maar wel botsauto’s, de bekende bank en een sfeervolle draaimolen. Van donderdag 4 tot en met zondag 7 november kan iedereen op de Markt in Druten genieten van de bekende kermisattracties.

De najaarskermis op de Markt in Druten is de laatste kermis van het seizoen, en vindt normaal gesproken plaats rondom de Leste Mert. Omdat dit evenement dit jaar niet door gaat, biedt de kermis jong en oud alsnog de gelegenheid om elkaar weer even te spreken en samen plezier te hebben. Johan van den Heuvel, een van de organisatoren van de Drutense kermis, is blij dat de gemeente toestemming heeft gegeven om de kermis door te laten gaan.

‘Kermisliefhebbers hebben de afgelopen twee seizoenen maar weinig mogelijkheden gehad om te zwieren en te zwaaien. Zij kunnen begin november dus hun hart ophalen’, aldus de Drutenaar. ‘Ook voor de exploitanten is het fijn om nog één keer de attracties te kunnen opbouwen.’ 

Vanaf donderdag 4 november staan er op het marktplein diverse attracties opgesteld. De jongste kinderen beleven plezier aan de draaimolen en het eendjes vissen en de jeugd vermaakt zich bij de botsauto’s, de ‘bank’ of de Vulcano. 

Gratis ritjes
Om iedereen de gelegenheid te geven een rondje in de draaimolen te maken, of een keer in de botsauto’s te gaan, heeft de organisatie er - dankzij sponsoren - voor gezorgd dat er op vrijdag, zaterdag en zondag een halfuur gratis gedraaid wordt. De tijden waarop iedereen gratis in de attracties kan, worden op een later moment vermeld in een advertentie.