Afbeelding
sport

Wedstrijdverslag van DSZ1 – SC Nijmegen1

Sport

BOVEN-LEEUWEN - Het duel kwam maar moeilijk op gang en ondanks dat DSZ het betere van spel had werd er nauwelijks iets gecreëerd voor de goal. dat gebeurde pas in de 17de minuut.

Rik van Beuningen gaat op links goed door en zijn voorzet is op maat voor Jasper van Dreumel maar die maaide ouderwets over de bal en zo bleef het 0-0. 2 minuten later kreeg DSZ wel een heel uitgelezen kans om de score toch te openen. De scheidsrechter nam een buitenspelteken van de grensrechter terecht niet over en DSZ kon met 3 aanvallers alleen op de keeper af. Boudewijn de Kadt had de bal met een eenvoudig breedleggen beide andere aanvallers een niet te missen kans kunnen geven. Maar hij ging voor eigen succes. De keeper redt en weer staat DSZ met lege handen. SC Nijmegen had een sterk veldspel maar tot kansen kwamen zij niet. De verdediging stond zoals altijd weer als een huis. En de herstelde keeper Guido van den Heuvel kon enkele keren makkelijk redding brengen op afstandsschoten. De ruststand bleef dubbel 0.

Na de pauze kwam SC Nijmegen veel sterker terug. Ook nu weer zonder echte kansen maar de thuisploeg kwam onder grote druk te staan en moest toch even vrezen voor een tegentreffer. Pas na ruim twintig minuten begon de motor weer te draaien bij DSZ. Een kopbal op de paal van Jasper van Dreumel leidde een offensief in dat uiteindelijk de verdiende overwinning opleverde. Want 1 minuut later werd de score wel geopend. Jasper van Dreumel benutte een penalty nadat Maarten van Dreumel werd geduwd binnen de zestien. Een klein kwartier voor het eind kwam Lars Tromp binnen de lijnen. Binnen vijf minuten maakte hij met een bekeken schuiver ‘die vorendscheidung’. En in de laatste minuut schiet hij na een mooie kapbeweging de bal loepzuiver en onhoudbaar achter de keeper in de touwen. De eindstand is zwaar bevochten maar het geloof bij de spelers in een goede afloop is tot het eind gebleven.