sport

Wedstrijdverslag volleybal

DREUMEL - Na de overwinning vorige week op Scylla speelde meisjes A opnieuw een wedstrijd op eigen terrein, ditmaal tegen Trivos MA2.

Touché gaat momenteel met overmacht aan de leiding en liet vandaag weer zien over veel kwaliteit te beschikken. In de eerste set pakte Touché al snel de leiding en liep uit naar een voorsprong van 12-7. De Dreumelse meiden konden meteen al veel servicedruk leggen en kwamen geen moment in gevaar. Traditiegetrouw zakte het in de 2e set een beetje in. het spel werd wat slordig en in eerste instantie kreeg Touché de passing niet goed onder controle, waardoor geen opbouw kon worden gemaakt. Trivos pakte een kleine voorsprong van 4-8 maar een sterke servicebeurt van Christien Heijnen bracht Touché weer terug in de wedstrijd. Brechtje Lansdaal hield de boel op het midden potdicht en verhinderde met haar blokkade dat het Wijchense team kon scoren. Ook wist zij zelf menig bal te scoren op het midden. 25-19.

In de 3e set begon Touché wederom sterk; door een gevaarlijke serie services van Inge Verbruggen liep het team snel uit naar een flinke voorsprong van 18-8. Carmen van den Heuvel zette een mooie blokkade op het midden en Indy Hoks besliste de set met een ferme klap op de buitenvleugel: 25-12.
In de 4e set was Touché ook geen moment in gevaar. Tegenstander Trivos bleef ver achter de feiten aanlopen en had geen antwoord op het servicegeweld van Esmé van Oort. Zij sloeg in een prachtige service maar liefst 3 aces achter elkaar en durfde het aan om zelfs meerdere succesvolle sprongservices uit te voeren. Al snel keek de Wijchense ploeg tegen een achterstand van 14-6 aan. Touché was overduidelijk de sterkere ploeg. In de laatste fase van de set werden de punten snel gemaakt en Lieke Megens besliste de wedstrijd met een prachtige tactische bal; 25-12. Met deze 4-0 overwinning blijft Touche aan kop staan.