Wedstrijdverslag Overasseltse Boys 1 - DSZ 1

Er zit zeker een stijgende lijn in het spel van DSZ. Trainer Arjan Kuijpers kan weer beschikken over een aantal afwezige spelers maar enkele andere waren vandaag weer om verschillende redenen afwezig. Het lijkt erop dat de selectie volgende week op een uitzondering na weer compleet is. De elf die vandaag aan de start verschenen maakte er een prachtige wedstrijd van.

Overasseltse Boys begon de wedstrijd nog sterk waarbij keeper Terrell van den Heuvel een keer handelend moest optreden. Daarna was het DSZ die de wedstrijd dicteerde. Aanval op aanval volgden. Kansen o.a. voor Rik van Beuningen, hard over en een kopbal van Han Thijssen die net over de kruising gaat. Rond de 25ste minuut volgden er 3 kansen op een rij. Eerste een rush van Marc van Sommeren die in de handen van de keeper belandt, een minuut later eenzelfde situatie met Maarten van Dreumel nu redt de keeper ten koste van een corner. Uit deze corner schiet Rik van Beuningen via een verdediger over. Ook Mike Grisel kreeg de mogelijkheid om de score te openen maar op aangeven van Han Thijssen ging de bal hard over. Terwijl Overasseltse Boys geen goede aanval meer op de mat legden kregen zij de steun van de scheidsrechter die een penalty gaf voor een ongelukkige handsbal binnen de zestienmeter. Voor Overasseltse Boys een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Keeper kansloos en het staat 1-0. Geheel tegen de verhouding in leek dat ook de ruststand te worden. Maar in de laatste minuut kreeg DSZ toch de verdiende goal. De keeper van Overasseltse Boys kreeg een terugspeelbal en onder druk van de aanstormende Jasper van Dreumel miste hij de bal volledig en speelde de bal bijna in eigen doel. Waarna Lars Spanbroek alleen nog het laatste zetje hoefde te geven. Ruststand 1 – 1.

De tweede helft gaat DSZ door waar het de eerste helft was gebleven. Het bleef boeiend om te zien hoe DSZ Overasseltse boys zijn wil oplegde. Een keer moest Mike Grisel verdedigend zijn kwaliteiten laten zien en voorkwam daarmee een gevaarlijke situatie. DSZ reeg de kansen daarna aan elkaar. Voor doel mistten Maarten van Dreumel 2x, Lars Spanbroek. Daardoor was de nieuwe achterstand extra zuur. Uit een slim genomen vrije trap na 75 minuten scoort de thuisploeg met een harde schuiver buiten bereik van Terrell van den Heuvel. Even was de defensie niet op orde. Na deze tegenslag kon DSZ weer opnieuw beginnen. Het werd een stormloop naar het doel van Overasseltse Boys met een belangrijke rol voor de kilometervreters Boudewijn de Kadt en Dennis Jansen met hun vele balveroveringen op het middenveld. En dat werd 5 minuten voor tijd beloond met een goal. Tom de Bruin brengt de bal in en na een touché van Rik van Beuningen scoort Jasper van Dreumel de meer dan verdiende gelijkmaker. Hiermee was het nog niet gedaan met de dadendrang van DSZ. In de slotminuten waren er nog een handvol doelkansen. Jasper van Dreumel kopt op de paal na een prachtige voorzet op maat van Lars Spanbroek. Een vrije trap van Marc van Sommeren gaat net over en een schot van Tom de Bruin eindigt in de handen van de keeper. Ook in blessuretijd weet de verdediging van Overasseltse Boys een 4 tegen 2 situatie met kunst en vliegwerk tot corner te werken. De laatste grote mogelijkheid was weer voor Jasper van Dreumel. Hij kopt een voorzet tegendraads in maar de bal gaat aan de verkeerde kant van de paal naast. Helaas geen 3 punten mee naar Boven-Leeuwen maar het spel laat een ijzersterk DSZ zien dat door twee standaard situatie van de thuisploeg de verdiende winst moet laten liggen.