Artist impression clubhuis Leones
Artist impression clubhuis Leones Foto: Croonen architecten

Leones pakt punt na enerverende tweede helft

BENEDEN-LEEUWEN - Het eerste elftal van Leones is er zondag in geslaagd om het eerste punt van het seizoen te pakken. Tegen het Eindhovense Brabantia wisten de geel-zwarten de voorsprong die het had opgebouwd niet vast te houden in een dwaze slotfase.

Leones begon aardig aan het duel, al bleven grote kansen uit. Na een kwartier loste Leones een eerste waarschuwingsschot, maar ondanks rommelig keeperswerk werd de rebound niet benut. Een aantal minuten later doorbrak ook Brabantia het afwachtende spel. In de één op één situatie die volgde bracht Leones doelman Noud Koppers uiterst sterk redding. Dezelfde Koppers kon niet voorkomen dat na een halfuur speeltijd de 0-1 viel. Een lage voorzet van de linkerkant werd keurig afgewerkt in het Lauwese doel.

Niet veel later leek Leones de gelijkmaker al binnen te hebben. Roy de Ruiter zag zijn prachtige kopbal, na een mooie aanval, echter worden afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks dat de Brabanders nog een aantal keren aandrongen bleef de schade voor Leones beperkt tot een 0-1 ruststand.

In het tweede deel van het treffen oogde Leones scherper, er werd hard gestreden voor elke bal en fysieke duels werden niet ontlopen. Tien minuten na rust lag dan ook bijna de gelijkmaker in het net. De zojuist ingevallen Jurre Basten kwam nipt tekort toen de bal voor zijn voeten kwam. Niet veel later was het wel raak. Giovanni Leidelmeyer was erg scherp voor de goal toen de bal door de Brabantia-defensie niet goed werd weggewerkt. Erg lang konden de jongens van trainer Andre Cornelissen niet genieten van de voorsprong, na geklungel in de defensie waren de Brabanders er als de kippen bij om dit af te straffen; 1-2. Twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Leones wel loon na hard werken. In de scrimmage was het Jurre Basten die met zijn torinstinct als laatste zijn been tegen de bal kreeg en daarmee de gelijkmaker binnenschoot. Leones bleef doorgaan met aanvallen en kwam zelfs op voorsprong. Joshua Lopez Cuijten schoot op fenomenale wijze de 3-2 binnen door van zo’n twintig meter de bal de kruising in te sturen. Het daaropvolgende slotoffensief van Brabantia begon stroef. Vijf minuten voor het einde kregen de gasten twee opgelegde kansen, maar met hulp van de paal hield Noud Koppers zijn doel schoon. Vlak voor het eindsignaal werd dan toch de gelijkmaker van Brabantse zijde gemaakt. Het toegestroomde publiek zag hoe een vrije trap op fenomenale wijze werd afgewerkt, doelman kansloos.

Ondanks een rommelige slotfase bleef de vrije trap het laatste wapenfeit van de gasten, waarmee de ploegen met een 3-3 eindstand de punten verdelen.

Volgende week speelt Leones een uitwedstrijd tegen SV TOP in Oss. Aanvang 15:00.