Logo demaasenwaler.nl
Anke van Teeffelen.
Anke van Teeffelen. (Foto: Eigen foto)

Actie Voedselbank aangemeld voor Warm Hart van KRO-NCRV

DRUTEN - De Drutense Voedselbank dingt mee naar één van de geldprijzen van de actie Warm Hart van de KRO-NCRV. Bestuurslid Anke van Teeffelen heeft een idee om kinderen van minder bedeelde gezinnen een hart onder de riem te steken met succes aangemeld.

Van Teeffelen vindt het schrijnend dat als kinderen na een vakantie terugkomen op school, ze bijvoorbeeld in de kring niet kunnen vertellen welke leuke dingen ze gedaan hebben en daar verdrietig over zijn. 

Van Teeffelen: ‘Dat is erg triest. Gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank hebben doorgaans geen financiële ruimte om leuke dingen met de kinderen te doen. Daar wil ik iets aan doen door hun een mooi uitje te geven. Dat kan door een cadeaubon in de voedselpakketten of door het organiseren van een groepsuitje voor deze kinderen. Maar daar is natuurlijk wel geld voor nodig.’

Ons land telt 172 voedselbanken. ‘Druten’ heeft sinds het begin in 2019 meer dan 250 huishoudens voorzien van voedselpakketten. Het kan iedereen overkomen dat je gebruik moet maken van de Voedselbank. Maar het meest treurige is, dat er vaak ook kinderen bij betrokken zijn, stelt Voedselbankmedewerker Letty Broere. Ze geeft de cijfers van de Drutense Voedselbank: er zijn hier vijftig kinderen onder de twaalf jaar die uit deze gezinnen komen en nog eens dertig kinderen tussen de twaalf en achttien jaar. Ook bij de basisscholen in de gemeente Druten komt één op de zeven kinderen weleens met een lege maag naar school, aldus Broere.

Wetende dat er mooie geldprijzen te winnen zijn, de hoofdprijs is 10.000 euro, zet Anke alles op alles om stemmen te vergaren voor dit doel. Via dit artikel en de sociale media roept ze iedereen daartoe op. De vijf goede doelen met de meeste stemmen worden op 11 december aan een jury gepresenteerd, waarna diezelfde dag de drie winnaars bekend worden gemaakt.

Stemmen kan van 5 oktober tot 18 november 17.00 uur via de volgende link: kro-ncrv.nl/acties/actie-warm-hart/inzendingen (zoek op: Druten) of klik hier.

Door Elly Bruns

Meer berichten