Logo demaasenwaler.nl
Organisatie Winter Village Druten.
Organisatie Winter Village Druten. (Foto: John van Gelder)

Nieuw evenement: Winter Village Druten

DRUTEN - Het kan weer en het mag weer. Dus stak een groep enthousiaste ondernemende mensen de koppen bij elkaar. Het resultaat: een nieuw winters evenement in het hartje van Druten ‘Winter Village Druten’.

Van 11 december 2021 tot en met 8 januari 2022 zal het Marktplein gehuld zijn in winterse sferen, met een ijsbaan en een après-skitent. 

Saamhorigheid
‘Het moet de mooiste maand van het jaar worden voor Druten en omgeving. Het gevoel van saamhorigheid staat bij Winter Village Druten centraal’, aldus Bert Martens, voorzitter van stichting Winter Village Druten. Met het evenement hoopt de organisatie positiviteit te brengen na corona. Winter Village Druten wordt een sfeervolle plek, waar jong en oud elkaar kan ontmoeten.

IJsbaan
De schaatsbaan, van ‘echt ijs’, wordt zaterdag 11 december geopend. De schaatsbaan is voor de allerkleinsten die voor het eerst de ijzers onderbinden, maar ook voor ervaren schaatsers. Op de schaatsbaan worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd, zoals discoschaatsen en fluitketelschuiven. In samenwerking met diverse basisscholen zal er overdag schoolschaatsen worden aangeboden.

Après-skitent
Naast de ijsbaan komt een après-skitent te staan, waar gezelligheid en plezier centraal staan. Vier weken lang is er in de tent van alles te doen, zoals feestavonden, bingo voor de ouderen en een schnitzelavond.

Dickens Festijn
Als het Dickens Festijn doorgang mag vinden, zullen beide evenementen gelijktijdig plaatsvinden. Het Dickens Festijn krijgt zo een extra impuls en beide evenementen zullen deze dag samenwerken.

Vrijwilligers gezocht
Winter Village Druten is voor diverse werkzaamheden op zoek naar vrijwilligers, onder andere voor de op- en afbouw, schaatsverhuur, kaartverkoop, horeca en facilitaire werkzaamheden. De organisatie nodigt ook verenigingen uit om zich als groep aan te melden om zo de verenigingskas te spekken. Meer informatie via: vrijwilligers@wintervillagedruten.nl.

Binnenkort volgt meer informatie. Volg Winter Village Druten op Facebook/Winter Village Druten en Instagram @wintervillagedruten of kijk op wintervillagedruten.nl om op de hoogte te blijven. Of neem contact op via info@wintervillagedruten.nl.

Meer berichten