Logo demaasenwaler.nl
Opening Klimaatexpositie “Na ons de Zondvloed…..??” bij bezoekerscentrum De Grote Rivieren te Heerewaarden.
Opening Klimaatexpositie “Na ons de Zondvloed…..??” bij bezoekerscentrum De Grote Rivieren te Heerewaarden. (Foto: Henk van Coolwijk)

Klimaatexpositie ‘Na ons de Zondvloed’ geopend

HEEREWAARDEN -  Bezoekerscentrum De Grote Rivieren te Heerewaarden heeft een nieuwe expositie ‘Na ons de Zondvloed’. 

Deze nieuwe klimaatexpositie is afgelopen weekend feestelijk geopend door wethouders Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel, Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel en Rene Cruijsen van de gemeente West Maas en Waal.

De expositie schetst een beeld van de klimaatmaatregelen die de gemeenten in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal nemen om de veranderingen de baas te blijven. Daarnaast is te zien hoe mensen zelf een steentje kunnen bijdragen. Ook zijn de plannen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor dijkverbetering en ruimte voor de rivier te zien. Speciaal voor de schoolgaande jeugd is er een klimaat- en een waterlab ingericht. Middels proefjes kunnen ze ontdekken hoe de natuurkundige processen met betrekking tot klimaatverandering verlopen. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum, dat is elke zondag van 12.00 tot 16.00 uur. In de herfstvakantie is het bezoekerscentrum extra geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten