Logo demaasenwaler.nl
Foto: Gemeente Beuningen

26 Beuningse gezinnen slachtoffer kindertoeslagaffaire

BEUNINGEN - In de gemeente Beuningen zijn momenteel 26 gezinnen die zich hebben gemeld als slachtoffer in de kindertoeslagaffaire. Daarvan zijn er inmiddels 9 officieel erkend door de Rijksoverheid, terwijl bij andere gezinnen de procedures nog lopen. Dat werd maandagavond bekendgemaakt in de commissie Samenleving van de gemeenteraad van Beuningen. 

De commissieleden gaven complimenten aan wethouder Houben, omdat Beuningen als een van de eerste gemeenten in de regio steun heeft aangeboden aan slachtoffers van de kindertoeslagaffaire. Het sociaal team van de gemeente heeft 9 gezinnen op hun verzoek begeleid. Een medewerker zegt dat de gemeente de eigen regels opnieuw onder de loep is gaan nemen om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

In de kindertoeslagaffaire gaat het landelijk om tienduizenden gezinnen die ten onrechte zijn beschuldigd van fraude. Ook werden zij veel te streng aangepakt bij terugvordering van gelden. Vanwege vaak kleine fouten moesten ze volledige bedragen terugbetalen, waardoor zij zwaar in de schulden kwamen.

Via mediapartner RN7

Meer berichten