Logo demaasenwaler.nl
Groen Klimaatplein Wijchen officieel geopend
Groen Klimaatplein Wijchen officieel geopend (Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen)

Groen Klimaatplein Wijchen officieel geopend

WIJCHEN - Op woensdag 29 september opende wethouder Paul Loermans officieel het Groen Klimaatplein bij Tuinwereld Wijchen. Tuinbranche Nederland is initiatiefnemer van het Groen Klimaatplein. Al veel tuincentra hebben een Groen Klimaatplein ingericht. En nu dus ook Tuinwereld Wijchen.

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met extreem weer. Heftige regenbuien, lange droge periodes en extreme hitte. Om ervoor te zorgen dat we goed om kunnen gaan met deze veranderingen, is het belangrijk om aan de slag te gaan. Met het Groen Klimaatplein helpt de tuinbranche inwoners om hun tuin klaar te maken voor de toekomst. Bij het Groen Klimaatplein komen zij alles te weten over natuurlijk tuinieren én vinden zij verschillende producten om hun tuin duurzaam in te richten.

“Zo belangrijk dat we ons voorbereiden op de klimaatverandering”, zegt wethouder Paul Loermans. “Ook voor je eigen comfort is het goed om genoeg groen in je tuin of op je balkon te hebben. Dat geeft veel meer verkoeling op een warme zomerdag. En wanneer er ineens een stortbui valt, is de kans kleiner dat je wateroverlast hebt als je zorgt dat de regen de grond in kan. Mooi dat de tips en materialen om dat in je eigen tuin te realiseren nu gebundeld zijn op het Groen Klimaatplein.”

4 thema’s

Op het plein vinden mensen onder andere insectenhotels, tuinplanten om vlinders en bijen naar de tuin te lokken, tips om een regenton aan te sluiten en kunnen zij van een medewerker van Tuinwereld alle informatie krijgen over een groen dak. De 4 thema’s van het Groen Klimaatplein zijn:

1. De levende tuin

2. Water in de tuin

3. Groen dak

4. Tegel eruit, plant erin

Meer informatie

Alle informatie over het Groen Klimaatplein is te vinden op www.groenklimaatplein.nl

Weten wat de gemeente doet? Kijk dan op www.wijchen.nl/groen-en-natuur

Meer berichten