Afbeelding
Foto: Toon van Gelder

Bijeenkomst Samen anders naar eenzaamheid kijken

Algemeen

Stichting Perspectief organiseert op 4 oktober, in samenwerking met de gemeente Beuningen, Movisie, GGD en Pro Persona, twee bijeenkomsten over ‘Samen anders naar eenzaamheid kijken’. In de middag is er een scholingsbijeenkomst voor vrijwilligers, in de avond is er een netwerkbijeenkomst voor professionals en geïnteresseerden.

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal, deze is van 30 september t/m 7 oktober. Nu de samenleving meer open gaat en we elkaar weer vaker kunnen ontmoeten, wil Stichting Perspectief graag in gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Beuningen. Waar moet op worden ingezet, waar kan van elkaar geleerd worden en waar kunnen partijen elkaar versterken? 

De GGD zet resultaten uiteen uit de gezondheidsmeter van 2020 met de belangrijkste cijfers over eenzaamheid. In de middag is er ook aandacht voor het gesprek en signalen van eenzaamheid. In de avond wordt ingegaan op de gezamenlijke Beuningse aanpak tegen eenzaamheid.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de bijeenkomsten bij te wonen. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Theater de Molen in Beuningen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven kan tot 1 oktober via de website www.theaterdemolen.nl