Wedstrijd Beuningse Boys - Roda'28
Wedstrijd Beuningse Boys - Roda'28 Foto: Niels Eggenhuizen

Beuningse Boys wint seizoensopener in derby van RODA’28

WINSSEN - Onder heerlijke nazomerse omstandigheden stond zondag 26 september de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Voor Beuningse Boys betekende het meteen een derby uit in buurdorp Winssen tegen RODA’28. Beuningse Boys moest het in deze wedstrijd stellen zonder 5 spelers die om verschillende redenen afwezig waren. Beide teams beginnen redelijk aan de wedstrijd. Heel veel kansen zijn er niet te noteren, maar wel moet vermeld worden dat keeper Bart Jansen van RODA’28 een sta in de weg blijkt voor Beuningse Boys.

In de tweede helft is het Beuningse Boys dat RODA’28 steeds meer terugdringt en op zoek gaat naar de openingstreffer. Deze lijkt ook na 55 minuten te komen als invaller Stan van Aalten een voorzet binnen weet te werken, maar op advies van de grensrechter wordt deze treffer geannuleerd. Beuningse Boys raakt niet van slag en blijft aanvallen en RODA’28 komt er steeds minder uit. Na ruim een uur spelen valt dan toch de eerste treffer en is het Bart Schiks die naar goed doorzetten in het strafschopgebied hard uithaalt en de doelman van RODA’28 kansloos zet en zo Beuningse Boys op voorsprong zet. RODA’28 lijkt wat van slag van dit doelpunt want amper 2 minuten later is het 0-2 als opnieuw Bart Schiks weet te scoren. RODA’28 komt er niet veel meer aan te pas en Beuningse Boys blijft domineren en een kwartier voor tijd is het weer Bart Schiks die met zijn 3e treffer van de middag bepaald op 0-3.

Zo begint Beuningse Boys dus overtuigend aan de competitie en kan het terug kijken op een goede wedstrijd. Enig smetje deze wedstrijd is het geblesseerd uitvallen van aanvaller Sam Niland.

Zondag speelt Beuningse Boys de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 14.00 uur zal er op Sportpark De Ooijgraaf afgetrapt worden tegen DVOL uit Lent.