Logo demaasenwaler.nl
Prikbus dinsdag 14 september in Beneden-Leeuwen
Prikbus dinsdag 14 september in Beneden-Leeuwen (Foto: Reinier Jansen)

GGD op vaccinatietour in Beneden-Leeuwen met prikbus

MAAS EN WAAL - Afgelopen dinsdag kwam de De GGD in gemeente West Maas en Waal langs met een speciale prikbus voor coronavaccinaties. Er was aardig wat animo zag onze correspondent Reinier Jansen.

Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad kon zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD medewerkers. 

Het ‘prikken op maat’ is onderdeel van een grote regiotour in september. De GGD-bus rijdt langs veertien gemeenten in Gelderland-Zuid. In Druten staat de bus op maandag 20 september van 14.00 tot 20.00 uur op het marktplein. In Beuningen staat de bus op maandag 27 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein 142 – 156 (parkeerplaats Action).

Janssen- of Pfizervaccin
De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen.

Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizervaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Andere locaties
Geïnteresseerden kunnen ook op andere locaties terecht voor een vaccinatie. Een overzicht van beschikbare vaccinaties is te vinden op www.ggdgz.nl/regiotour.

Meer berichten