Afbeelding
Foto: Eigen

Piano recital in de Protestantse kerk te Bergharen

Algemeen

BERGHAREN - Pianisten Roel Jansen en Ingeborg Hubens verzorgen op zondag 3 oktober een recital in de Protestantse kerk in Bergharen. Het is het eerste optreden op de vleugel die de kerk afgelopen winter ontving uit een nalatenschap.

De Protestantse kerk in Bergharen stelt haar ruimte, naast het houden van kerkdiensten, ook beschikbaar voor het houden van concerten. Het is een mooie, intieme ruimte, optimaal geschikt voor optredens door kleine ensembles en koren. Musici zijn altijd goed te spreken over de akoestiek van de kerk. Het niet aanwezig zijn van een goede piano of vleugel bleek daarbij wel een handicap, maar daar is nu verandering in gekomen.

Bechstein vleugel
Uit de nalatenschap van de familie Van Reijendam uit Amsterdam heeft de kerk afgelopen winter een vleugel ontvangen. De familie zocht, ter nagedachtenis aan de ouders die beiden hun leven lang zeer actief waren op het kerkelijk erf, een passende bestemming in een kerk, waarbij het instrument ook ten goede zou komen aan de plaatselijke gemeenschap. Het gaat om niets minder dan een Bechstein vleugel, door kenners geroemd om zijn prachtige warme klank. Na een kleine revisie is dit magnifieke instrument klaar voor gebruik.

Plaatselijke pianisten
Het eerste optreden betreft een recital van plaatselijke pianisten Roel Jansen en Ingeborg Hubens op zondag 3 oktober. Zij zullen deze middag werken van Scarlatti, Janacek, Schumann, Chopin, Debussy en Grieg ten gehore brengen, zowel solo als quatre-mains. Het recital begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Om zeker te zijn van een plaats kan men zich aanmelden bij Kees Joosse, via tel. 0487-531585 of per mail: kees_joosse@outlook.com.

Afbeelding
Afbeelding