Logo demaasenwaler.nl
BMX-zussen Laura en Merel Smulders
BMX-zussen Laura en Merel Smulders (Foto: Waterschap Riv.land.)

Zaterdag 18 september: ‘World Cleanup Day’

REGIO - Tijdens de World Cleanup Day, dat plaatsvindt op zaterdag 18 september, worden er wereldwijd diverse acties gehouden om zwerfafval tegen te gaan. In Maas en Waal worden d de acties ‘scheppen voor schoon water’ en ‘Nederland Schoon’ gehouden.

Scheppen voor schoon water
Laura en Merel Smulders scheppen ook mee voor schoon water. De actie ‘Scheppen voor schoon water’ start op 13 september in de opmaat naar World Cleanup Day op 18 september. Ook meedoen met de actie? Download dan de gratis app Litterati (Google playstore / Apple appstore), en gebruik de code WATERBAZEN. Ga wandelen langs het water -of ga varen- en ruim onderweg zwerfafval op. Registreer je vangst in de app en draag zo bij aan het oplossen van het wereldwijde plasticsoep-probleem. Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder een sup. Voor meer informatie over de actie en de prijzen zie: www.waterschappen.nl/scheppenvoorschoonwater.

Nederland Schoon
Tijdens World Cleanup Day 2021 op 18 september aanstaande gaan mensen over de hele wereld de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Inwoners van Maas en Waal die een rondje gaan wandelen, fietsen, suppen of hardlopen worden opgeroepen het zwerfafval dat ze tegenkomen op te ruimen. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Inwoners die zaterdag 18 september ook zwerfafval gaan opruimen, kunnen de opschoonactie aanmelden via Nederland Schoon, via: www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/#kom-in-actie.  Spullen voor het opruimen van zwerfafval zijn gratis te leen van Dar, zie: www.dar.nl.

Wijkhelden
Inwoners die vaker zwerfafval willen opruimen, kunnen zichzelf aanmelden als Wijkheld. Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Dat is niet alleen goed, maar ook leuk om te doen. Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld. Kijk voor meer informatie: www.wijk-helden.nl.

Meer berichten