Logo demaasenwaler.nl
Foto: Diana de Leur

Bioscoop van Heemstrabaan sluit haar deuren

BEUNINGEN - Per 1 november sluit de bioscoop van Heemstrabaan.

Het huurcontract van de in 2011 geopende Beuningse bioscoop loopt eind 2021 ten einde. ‘We hebben besloten om het huurcontract niet te verlengen’, vertelt eigenaar Han Wolf. Het besluit om het huurcontract niet te verlengen viel hem zwaar, maar was onvermijdelijk.

De belangrijkste reden om niet verder te gaan, is het succes van Cinema Roma in Wijchen (eveneens van bioscoopexploitant Han Wolf). In 2016 verhuisde Cinema Roma naar een nieuw pand met een luxe uitstraling waarin alle zalen uitgerust zijn met balkons. ‘Dit heeft een grote aantrekkingskracht op de regio en ook inwoners van Beuningen kiezen steeds vaker voor Cinema Roma,’ vertelt Han Wolf. “In de zalen van het pand aan de van Heemstraweg in Beuningen is het niet mogelijk om balkons te maken waardoor een kopie van dit succesvolle concept helaas niet mogelijk is.”

Daarbij komen er steeds meer films uit waardoor het voor een bioscoop met twee zalen steeds moeilijker wordt om een compleet filmprogramma te bieden. Tien jaar geleden vonden gemiddeld zo’n 350 films de weg naar het grote witte doek in Nederland. In 2019 waren dit er al meer dan 450 en de verwachting is dat dit aantal na de coronacrisis alleen maar verder gaat oplopen doordat er veel bioscoopreleases zijn uitgesteld. ‘Met twee filmzalen moet je steeds vaker keuzes maken en wordt het lastiger om alle filmfans te bedienen.’

Tot slot zijn er nog de bouwplannen in de directe omgeving van de bioscoop. Op het Asdonck-terrein dat nu vaak als parkeerplaats voor de bioscoop fungeert, zullen appartementen verrijzen. Han Wolf geeft aan dat ze momenteel wel aan het oriënteren zijn of een andere locatie wellicht kansen biedt. De bioscoop sluit 1 november definitief haar deuren.

Meer berichten