Logo demaasenwaler.nl
<p>Remo en Alinda Hendriks.</p>

Remo en Alinda Hendriks.

(Foto: John van Gelder)

Sfeervol woonwinkelen bij Huize-Hendriks in Appeltern

APPELTERN - Maas en Waal is vanaf komend weekend een woonwinkel rijker; Huize-Hendriks aan de Maasdijk in Appeltern. De sfeervolle showroom herbergt een schat aan woonaccessoires, cadeau artikelen en landelijke meubelen. Aanstaande zaterdag openen eigenaren Remo en Alinda Hendriks de deuren.

Het avontuur begon onder de rook van Rotterdam, met een webshop in woonaccessoires, die het jonge stel tweeënhalf jaar geleden opzette. ‘De spullen werden op onze zolderkamer gefotografeerd en lagen opgeslagen in een loods. Toen we uit ons jasje groeiden, zijn we op zoek gegaan naar een grotere woning, met mogelijkheden voor een winkel aan huis. Deze vonden we uiteindelijk in Appeltern.’ Nadat eerst het woongedeelte flink verbouwd was, werd de schuur onder handen genomen en omgebouwd tot woonwinkel. De houten balken in de nok, de kleine raampjes, en de deels ongepleisterde wanden sluiten perfect aan bij de landelijke stijl die Alinda en Remo in hun winkel uitdragen.

‘Men treft bij ons zowel kleine sfeerartikelen als grotere woonaccessoires en meubelen. We vinden het belangrijk dat onze producten een verhaal vertellen; we verkopen dan ook voornamelijk authentieke, doorleefde spullen, veelal afkomstig uit India. De collectie wordt aangevuld met nieuwe interieuraccessoires, zoals bijvoorbeeld schapenvachten, kussens en lampen. Daarnaast hebben we diverse cadeau artikelen, waaronder windlichten, kaarsen en verse thee.’ De twee hebben ervoor gekozen om geen voorraad te hebben, maar steeds nieuwe producten in te kopen. ‘Op die manier zorgen we ervoor dat er altijd iets nieuws te zien is in de winkel.’

In een vrij weekend, of tijdens vakanties, houden Alinda en Remo ervan om rond te struinen in woonwinkeltjes en kleine interieurzaakjes. ‘Gewoon even neuzen, de sfeer opsnuiven, inspiratie opdoen en met een beetje geluk iets moois voor in huis aanschaffen. We hopen dat mensen zich vrij voelen om dat ook bij ons te doen’, besluiten de twee.

Vanaf aanstaande zaterdag kan iedereen een kijkje komen nemen in Huize-Hendriks (Maasdijk 40 in Appeltern). De woonwinkel is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.huize-hendriks.nl. Een impressie van de collectie en de sfeer is te zien op Facebook en Instagram: @huizehendriks.

Meer berichten