Logo demaasenwaler.nl
Gonnie Kaldenhoven met wethouder Hans Driessen
Gonnie Kaldenhoven met wethouder Hans Driessen (Foto: Gemeente Beuningen)

Gonny Kaldenberg en Stichting Perspectief krijgen titel Taalhelden Beuningen 2021

BEUNINGEN - Maandag 6 september hebben Gonny Kaldenberg en Stichting Perspectief de titel Taalhelden Beuningen 2021 in ontvangst genomen.

Gonny Kaldenberg is cursist van het ROC en volgt de taal- en computercursus omdat ze, door haar dyslexie, moeite had met lezen en schrijven. Tijdens de cursus is ze erg gegroeid, mede dankzij haar doorzettingsvermogen. Zo begon ze met het aanpakken van haar schrijfprobleem, vervolgens zocht ze een nieuwe uitdaging in het rekenen en ook ging ze aan de slag met digitale vaardigheden. Gonny wilde nog meer. Ze maakte een CV en ging naar het UWV. Nu doet ze vrijwilligerswerk. Naast haar eigen ontwikkeling is ze ook betrokken bij medecursisten door ze op weg te helpen. Ze brengt laaggeletterdheid onder de aandacht in de gemeente Beuningen.

Sinds de komst van corona is het voor veel mensen lastig om contact te onderhouden. Daarom is Perspectief gestart met een tabletcursus. Elly Hagen en Shyrania Coffie zijn van Stichting Perspectief. Binnen Stichting Perspectief houden zij zich onder andere bezig met het Tablet-project. Shyrania en Elly namen hiervoor het initiatief en helpen hierbij inwoners op weg.

Laaggeletterdheid in onze regio
Kent u iemand die moeite heeft met lezen of schrijven? Of heeft u daar zelf moeite mee? Praat erover via het speciale telefoonnummer 0800 023 4444 of kijk op www.daarhebjerechtop.nl.

Voor meer informatie over laaggeletterdheid, zie www.lezenenschrijven.nl.

Meer berichten