Logo demaasenwaler.nl
<p>Fam. van Gemert uit Uden</p>

Fam. van Gemert uit Uden

(Foto: Reinier Jansen)

Kijkje op de camping (7): Camping Maas en Waal te Afferden

AFFERDEN - Het uit Uden afkomstige echtpaar Piet en Jozé van Gemert genieten van het leven op de camping waar iedereen alles neemt ‘zoals ‘t kumt’.

Jozé vertelt: ‘Mijn zus zocht jaren geleden een vaste staanplaats. Toen we hier kwamen, was dit ‘m helemaal. We kennen al heel veel campings in Nederland, maar wat wij aan deze camping zo prettig vinden is het nette onderhoud - nergens troep en schoon sanitair - én de gastvrijheid. Daarom zijn we hier weer, met de caravan.’

‘We zijn er voor vier weken, louter om te fietsen’, vertelt Piet. Elke dag gingen ze even naar de Veerdam in Druten om te kijken naar het hoge water. Jozé: ‘Even op het bankje zitten, maar dat stond al snel onderwater. Ik was wel onder de indruk. Water trekt altijd, en het is zo leuk om over de dijken te fietsen.’ Piet en Jozé vinden het een geweldige regio. Beiden beamen dat het zo anders is dan in Brabant, behalve dan de vliegtuigen. Piet: ‘Ik bedenk me dat als ik over de dijk of door de polder fiets, en ik kijk naar links en rechts en ik zie alles, dat ik net de koning ben. Dit is het.’ ‘Wat is de wereld toch mooi’, zegt Jozé tot besluit.

Door Reinier Jansen

Meer berichten