Logo demaasenwaler.nl
<p>Huize Henricus</p>

Huize Henricus

(Foto: Zorggroep Maas en Waal)

Nieuwe plannen voor Huize Henricus

WAMEL – In samenwerking met Zorggroep Maas en Waal wil FD Wamel Huize Henricus heropenen. In 2017 werd het verpleeghuis gesloten wegens bezuinigingen. 

In november 2020 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen Zorggroep Maas en Waal en FD Wamel over de mogelijke herbestemming van Huize Henricus. Het plan is om 22 appartementen te creëren, geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens. Momenteel zijn er al verschillende aanmeldingen. Frans van Echteld (FD Wamel) vertelt: ‘De jongste is 54 jaar en de oudste 94 jaar. De mensen die hier willen gaan wonen, hebben geen indicatie nodig. Ze zoeken een kleinere woning in een sociale omgeving. Uiteindelijk is het mogelijk om zorg af te nemen van de Zorggroep.’ Vastgoedadviseur Jan van der Lingen ziet de toekomst zonnig tegemoet: ‘Zodra we de omgevingsvergunning hebben aangevraagd, gaan we in de zomer van 2022 van start en in het eerste kwartaal van 2023 kunnen we de appartementen opleveren.’

Bestemming kapelletje
Er wordt nog gezocht naar een nieuwe bestemming voor het kapelletje. Frans: ‘Het welbekende Tonneke staat in het gebouw op de begane grond. Het kapelletje is ongeveer 6 meter hoog en 7 meter breed. Je kunt er met vijftien à twintig mensen in zitten. Het kan niet buiten staan, dus voor een binnenruimte is dit een mooi ontwerp.’ Neem voor meer informatie contact op met Frans van Echteld, via 06-25 59 03 64 of fdwamel@gmail.com..

Door Hanneke de Vries

Meer berichten