Logo demaasenwaler.nl
<p>Anne-Marie de Leeuw met haar dochter.</p>

Anne-Marie de Leeuw met haar dochter.

(Foto: GER LOEFFEN)

Subsidie voor speelotheek SpeelOsaurus

BEUNINGEN - Speelotheek SpeelOsaurus in Beuningen krijgt voor de komende drie jaar een structurele subsidie van 4.000 euro. De speelotheek leent speelgoed uit en organiseert activiteiten voor ouder en kind.

Het bestuur heeft sinds de oprichting volgens de gemeente maximale inzet gepleegd om fondsen en sponsoren te werven. In 2020 was het doel om 100 abonnementen te verkopen; dit was al in september 2020 ruimschoots behaald. SpeelOSaurus kreeg in 2020 en 2021 een opstartsubsidie van de gemeente. Ze heeft daarmee voldaan aan de voorwaarden die de gemeente daarbij heeft gesteld. Zo is geïnvesteerd in het opzetten van extra activiteiten en het werven van extra abonnementen. Echter blijkt nu dat er te weinig inkomsten zijn om de speelotheek in zijn geheel zelfstandig voort te zetten. Daarom komt er nu extra subsidie.

In mei 2021 is de speelotheek verhuisd van de locatie Thorbeckeplein naar Kindcentrum De Hoeven in Beuningen. Daar worden ook de koffieochtenden gehouden voor ouders en kinderen. Er zijn inmiddels 40 vrijwilligers actief.

Door Patrick Huisman

Meer berichten