Logo demaasenwaler.nl
V.l.n.r. Sem, Richard, Manon, Paul, Femke.
V.l.n.r. Sem, Richard, Manon, Paul, Femke. (Foto: Joey Roubos )

Kanjers strijden tegen kanker

DRUTEN - Op donderdag 2 september en vrijdag 3 september 2021 beklimmen honderden wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Manon van Leeuwen uit Druten is een van hen. Met haar ‘Team One Small Step’ beklimt zij op 2 september de ‘reus van de Provence’ om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Manon nam het initiatief voor deze uitdaging. Onder meer omdat ze haar oma verloor aan eierstokkanker wil ze de strijd tegen kanker steunen. ‘Ieder van ons heeft wel te maken gehad met de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Zowel zelf of bij dierbaren. We hebben zien overleven, maar helaas ook dierbaren in de strijd tegen deze ziekte verloren. Met hen in onze gedachten gaan we deze uitdaging aan en helpen we graag mee om kanker ooit de wereld uit te krijgen’, aldus de Drutense.

Mont Ventoux
De beklimming van de Mont Ventoux is zo’n 26 kilometer lang, en heeft een stijgingspercentage van 5 tot 12 procent. Het team dat de uitdaging aangaat bestaat uit familieleden van Manon die veel tijd en moeite stoppen in het trainen voor en deelname aan de beklimming. Het is voor alle teamleden de eerste keer.

Inmiddels zijn al veel donaties ontvangen van mensen uit het (in)directe netwerk. Ook hebben veel bedrijven uit de regio het team gesponsord. Alle steun motiveert enorm en het team is dankbaar voor alle sponsoring. Daarnaast zijn de teamleden, terecht, trots op wat ze gaan doen en dat ze al meer dan 5.000 euro aan donaties hebben ontvangen. Uiteraard zijn meer donaties nog steeds welkom.

Meer informatie over het team en de mogelijkheid tot doneren, zie: www.grootverzettegenkanker.nl/team/team-one-small-step..

Door Elly Bruns

Meer berichten