Logo demaasenwaler.nl
Foto: Jan Basten

Opruimen langs de rivieren

MAAS EN WAAL - Het hoge water in de rivieren zakt, maar laat een hoop troep achter. Veel mensen willen meehelpen met opruimen, en IVN Maas en Waal werd gevraagd of zij hiervoor iets organiseren. 

In reactie daarop laat de organisatie weten dat er nogal wat bij komt kijken om opruimacties op terreinen van verschillende grondeigenaren en de afvoer van het afval te organiseren. Ook is het nog te vroeg voor een volledig beeld van de situatie. Het lijkt IVN Maas en Waal op dit moment dan ook zinvoller dat betrokken inwoners zelf met een grijper en vuilniszak op pad gaan en meenemen wat zij kunnen dragen, op het moment de uiterwaarden weer veilig toegankelijk zijn. 

Men kan daarbij de gratis app Helemaal groen.nl gebruiken. ‘Daarmee laat je anderen zien waar al opgeruimd is’, aldus de woordvoerder. IVN Maas en Waal zal begin september, samen landelijke partijen, een Schone Rivieren Expeditie langs de Waal organiseren. Eventuele eerdere acties zullen via de media en op de lokale ivn.nl/afdeling/maas-en-waal worden gecommuniceerd.

Dode dieren
Wie tijdens zijn/haar opruimronde dode dieren aantreft, ten gevolge van de overstromingen, wordt opgeroepen contact op te nemen met Rijkswaterstaat via de meldingslijn 0800-8002. Zij organiseren het opruimen van de kadavers in samenwerking met Rendac.

Meer berichten