Logo demaasenwaler.nl
<p>De cast van Ru&iuml;netheater Batenburg.</p>

De cast van Ruïnetheater Batenburg.

(Foto: John van Gelder)

Ruïnetheater Batenburg speelt ‘Mallemolen’

BATENBURG - Minder, minder, minder... Dat is het motto van de nieuwe voorstelling van het Batenburgs Ruïnetheater. Nadat vorig jaar corona roet in het eten gooide, vindt dit jaar een herkansing plaats. Ter geruststelling is ons verzekerd dat het niet over corona zal gaan, omdat we dat toch allemaal wel zo’n beetje gehad hebben.

Tiny houses spelen een bepalende rol in het stuk. Het schijnt dat deze mini-huisjes rust geven en aanzetten tot creativiteit. Sander, de beheerder van het parkje, was stratenmaker van beroep, maar wilde wel eens iets anders. Niet altijd in het platte vlak en niet altijd achteruit werken. Met alleen recyclemateriaal gaat hij aan de slag en er is veel belangstelling voor zijn creaties. Van een boerin uit Loppersum tot een gesjeesde voetbaltrainer en een bijna ex-echtpaar.

De verhalen van de gasten vormen het verhaal van de voorstelling. Een spel over mensen, allicht. Gewone mensen zoals u en wij, dus wellicht herkent u iets van uzelf of van de buren. Het zusje van Sander, Fleur, schrijft het verhaal, en nu maar hopen dat het spel afgelopen is als haar verhaal klaar is. En omgekeerd natuurlijk. Spannend.

Het belooft een vrolijke voorstelling te worden, met veel zang en muziek door spelers en het combo onder leiding van Huib Sprang, die ook de arrangementen maakte. De regie is in handen van Jan van de Bovenkamp. 

Voorstellingen
De voorstellingen worden gespeeld vanaf 27 augustus tot en met 5 september, met speeltijden om 14.30 en 19.00 uur. Voor een overzicht van speeldata en aanvangstijden, zie: www.ruinetheaterbatenburg.nl.

Door Constance Moolhuijzen

Meer berichten