Logo demaasenwaler.nl
ter illustratie.
ter illustratie. (Foto: Stock)

Geen nep-accounts om inwoners te volgen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen volgt geen inwoners met nep-accounts op social media. Dat zegt de gemeente in antwoord op schriftelijke vragen van Beuningen Nu & Morgen. Wel is in het verleden een Facebook-account gebruikt om bijstandsfraude op te kunnen sporen. 

De partji had de vragen gesteld omdat uit onderzoek bleek dat één op de zes gemeenten gebruik maakt van nep-accounts op Facebook, Twitter en Instagram. Dat is absoluut niet toegestaan. Het is een methode die alleen politie en inlichtingendiensten onder strikte voorwaarden mogen inzetten. Beuningen zegt dus dat niet te doen en het Facebook account dat men daar eerder voor inzette wordt binnenkort verwijderd.

De gemeente laat verder weten dat er door het team communicatie wel gemonitord wordt wat er over de gemeente gemeld wordt op openbare kanalen. Ook worden er een aantal relevante onderwerpen of openbare groepen op social media bekeken. Er wordt daarbij echter niet deelgenomen aan deze groepen en er wordt ook niet gereageerd op deze uitlatingen.

Door Patrick Huisman

Meer berichten