Logo demaasenwaler.nl
<p>Boerengolf is een van de activiteiten op de agenda.</p>

Boerengolf is een van de activiteiten op de agenda.

(Foto: Ger Loeffen)

Zomerfestival Vereniging van Senioren Beuningen

BEUNINGEN - Senioren uit de gemeente Beuningen kunnen deze zomer deelnemen aan een scala aan activiteiten. In augustus staan twee weken lang ontspanning, creativiteit en sportiviteit op de agenda. Het Zomerfestival gaat op maandag 9 augustus van start en wordt georganiseerd door de Vereniging van Senioren Beuningen (VvSB). 

Deelname aan het Zomerfestival staat open voor iedere inwoner van de gemeente Beuningen vanaf 50 jaar. Men hoeft geen lid te zijn van één van de vier seniorenverenigingen. De Vereniging van Senioren Beuningen (VvSB) heeft een speciale krant uitgebracht, waarin het gehele programma van het Zomerfestival staat opgesomd. Bladerend door de rijk geïllustreerde krant passeert een keur aan activiteiten, zoals mindfulness met Irma Soetekouw, een wijnproeverij, een fotoworkshop, creatief schilderen met Riëtte van Dijk, een muziekquiz en een workshop beeldhouwen met Gemma Cornelissen. In de tweede week is er een excursie over landgoed Doddendael, een dagtocht per bus, een workshop aquarelleren van Marie-José Mol, een spannende wandeling door het Weurtsche Straatje en een lezing van Massimo Mancini over de Italiaanse stad Bari in het prachtige Apulië.

De krant is inmiddels bezorgd bij alle leden van de seniorenverenigingen in de gemeente Beuningen en ligt op verschillende openbare plekken in de gemeente. Een online versie is te vinden op www.seniorenbeuningen.nl.

Opening
Het Zomerfestival wordt op maandag 9 augustus om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Frans Houben in de Lèghe Polder. De Beuningse dansschool Confidans verzorgt een verrassingsdans. Een deel van de deelnemers zal deze opening niet kunnen bijwonen, omdat zij dan al op de fiets zit voor de eerste activiteit: ‘Trappen naar Kunst’. Een fietstocht langs een groot deel van de uitgebreide collectie kunstwerken in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen met Ger Loeffen.

Inschrijven voor de activiteiten kan via www.seniorenbeuningen.nl. Wie niet beschikt over een mailadres kan voor kaartjes terecht in de Lèghe Polder in Beuningen op vrijdag 23 juli van 14.00 tot 15.00 uur en op donderdag 29 juli van 19.00 tot 20.00 uur.

Door Ger Loeffen

Meer berichten