Logo demaasenwaler.nl
Foto: Yola de Lusenet

Vogels spotten Liendense Waard

BATENBURG - IVN Maas en Waal verzorgt op zaterdag 24 juli een zomeravondwandeling om vogels te spotten. De wandeling start om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Molendijk in Batenburg.

Liendense Waard
De nevengeul bij Batenburg is twaalf jaar geleden gegraven op de plek waar tot circa 1930 de Maas nog in verbinding stond met de gracht rondom de ruïne van Batenburg. Sindsdien is een prachtig waterrijk gebied ontstaan voor allerlei vogels zoals visdief, lepelaar en kluut, ganzen en wilde eenden.

Door de aanleg van de nevengeul is er een overgangszone met aflopende oevers ontstaan, waardoor ook het plantenleven zich bijzonder goed ontwikkeld heeft. Tussen de mooie hagen en vlechtheggen grazen runderen om het gebied open te houden. Op akkers in de buurt zoeken weidevogels in de lente een nestplaats.

Deelnemers wordt geadviseerd stevige schoenen te dragen en een verrekijker mee te nemen. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd. Aanmelden via www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal/activiteiten.

Meer berichten