Logo demaasenwaler.nl
Foto: Studio Pannekoek

Op stap met Rhijn de Reus

BENEDEN-LEEUWEN - Fietsen en wandelen zijn dit jaar ongekend populair geworden. Wil je een leuke route fietsen en meer te weten komen over de omgeving? Stap dan op de fiets met Rhijn de Reus; een smartphone-speurtocht voor het hele gezin. 

Bij museum Tweestromenland kan een gratis puzzelboekje worden opgehaald, waarin onder meer staat hoe je de gratis app moet downloaden. Onderweg zie je filmpjes, moet je sleutels zien te vinden en leer je veel over omgeving van Wamel en Beneden-leeuwen. Vooral over de rol die de rivieren spelen en speelden voor de streek. Na afloop lever je het boekje weer in bij het museum en ontvang je een verrassing.

De speurtocht is ontwikkeld door Erfgoedroutes in opdracht van Cultuurpact Rivierenland. Het is een initiatief van erfgoed educatoren Jacoline Zilverschoon en Lucienne Bartels, die in samenwerking met de educatiecommissie van Museum Tweestromenland de route voor Wamel / Beneden-Leeuwen hebben samengesteld. De speurtocht is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar. Voor de openingstijden van het museum, kijk op www.museumtweestromenland.nl

Meer berichten