Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: Ger Loeffen)
Column Babbels

Babbels: Shitstorm

Deze week had ik moeite mijn aandacht bij lokaal nieuws te houden. Misschien komt het door mijn tweede coronavaccinatie en ben ik ongemerkt van 1 naar 5G gegaan. Zelf vrees ik dat het door de aanslag op Peter R. de Vries komt. 

Ik geef het eerlijk toe: ik ben onbeschaamd en vrij kritiekloos fan van Peter. Niet alleen is de man een meesterlijk misdaadjournalist, hij bezit ook het irritante talent om in talkshows aan vrijwel ieder onderwerp een zinnige bijdrage te leveren. Goed, hij vindt het Eurovisie Songfestival niks, maar ach… Niemand is perfect. 

Ik betwijfel of Peter aan de desk bij Boulevard de oplichtingszaak rond Scouting Weurt besproken zou hebben. Boeven heb je in alle soorten en maten, daar kwamen de padvindertjes deze week ook achter. De kleine en grote boodschappen stroomden daar over het scoutingterrein, dus werd in allerijl het plaatselijke rioleringsbedrijf opgetrommeld.

Helaas bleken ze helemaal uit Almere te komen en voor een uurtje werk schaamteloos ‘n slordige 2.500 euro te rekenen. Door een listig verkregen handtekening vooraf kon zelfs de politie de boel niet terugdraaien. Internetrecensies schreeuwen moord en brand over de oplichtingspraktijken van dit bedrijf, maar de kinderen van Scouting Weurt staan met lege handen. Inmiddels is een crowdfunding gestart en ik kan iedereen aanraden de poeplap te trekken om de scouts uit de shit te halen.

Alle gekheid op een toiletrol, met tienduizenden coronabesmettingen per dag is Nederland hard op weg de pleefiguur van Europa te worden. Op dit tempo raken we niet alleen de festivals en feestjes weer kwijt, maar gaan ook de landsgrenzen weer dicht… Balen voor vakantiegangers en niet nader te noemen volledig gevaccineerden met een Italiaanse liefde. 

Het enige goede nieuws is dat de ziekenhuizen nog niet ramvol liggen. Het slechte nieuws is dat Peter R. de Vries er wel ligt en dat had nooit mogen gebeuren. Het leven is soms verschrikkelijk oneerlijk. 

Door Patrick Huisman

Meer berichten