Afbeelding
Foto: Wim Piels

Open brief aan raadsleden Beuningen van Stichting Tegenwind

Ingezonden

Beste gemeenteraadslid, maak ons alstublieft niet ziek!

Stem voor onze gezondheid, stem tegen Windpark Beuningen

Beste gemeenteraadslid,

Als lid van de gemeenteraad van Beuningen is het uw belangrijkste taak om op te komen voor de belangen van de mensen in de gemeente. Dat heeft u zelfs gezworen toen u ambtenaar werd. Wat u ook doet, de mensen komen altijd op de eerste plaats. En u zou zeker nooit, maar dan ook nooit iets doen wat de gezondheid van de inwoners in gevaar zou brengen. Toch is dat precies wat er binnenkort van u wordt gevraagd.

Windpark Beuningen ja of nee
U dient op maandag 5 juli aanstaande namelijk te stemmen over het al dan niet doorgaan van Windpark Beuningen. Gaat het door, dan verrijzen er vijf megawindturbines van 245 meter hoogte, vlakbij dichtbevolkte woonkernen. U weet heel goed dat dit onherroepelijk zal leiden tot veel gezondheidsschade bij omwonenden. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen worden dan continu blootgesteld aan ziekmakend geluid. Zelfs tot in hun huizen, tot in de kinderkamers. Stappen ze de deur uit dan staan ze oog in oog met die gigantische XL windturbines van 245 meter hoog. Dat is vijf keer zo hoog als de kerk van Beuningen, drie keer zo hoog als het Erasmusgebouw in Nijmegen!

Dat wilt u toch niet op uw geweten hebben?
Voor ons als inwoners en omwonenden van de gemeente lijkt de keuze niet zo moeilijk. Als u op wilt komen voor onze belangen, dan stemt u zonder aarzeling tegen Windpark Beuningen. Maar we beseffen helaas heel goed dat er enorme druk op u wordt uitgeoefend om voor het windpark te stemmen. Commerciële druk en voor sommigen ook druk vanuit de eigen partij. Maar in uw hart weet u heel goed wat de juiste keuze is. Zeker omdat u weet dat er ook andere oplossingen zijn om de milieudoelstellingen te halen. Oplossingen die geen gezondheidsschade veroorzaken bij de inwoners van de gemeente. Bijvoorbeeld door meer in te zetten op zonne-energie. Of door een aandeel te nemen in windturbines op zee.

Maak ons alstublieft niet ziek
Wij vragen u dan ook, smeken u zelfs, om uw gelofte, uw ambtseed, aan de mensen in de gemeente Beuningen waar te maken. Kies voor óns. Zet óns en ónze gezondheid op de eerste plaats. Maak de mensen van Beuningen alstublieft niet ziek, en stem tegen het windpark. Wij zullen uw stem hoe dan ook zeker niet vergeten.

Alvast hartelijk bedankt!

Namens de mensen in Beuningen, Druten en Wijchen die tegen Windpark Beuningen zijn.

Hoogachtend,
Stichting TegenWind
Berry van Koningsveld