Logo demaasenwaler.nl
<p>Rob Reuvers geeft het stokje door aan Jan-Julius van Elferen.</p>

Rob Reuvers geeft het stokje door aan Jan-Julius van Elferen.

(Foto: Hanneke de Vries)

Voorzitter Dag van Leeuwen geeft stokje door

BENEDEN-LEEUWEN – Hoewel de Dag van Leeuwen dit jaar wederom niet door kan gaan, zit de organisatie van het evenement niet stil. Binnen het bestuur heeft onlangs een verschuiving plaatsgevonden, waarbij Rob Reuvers de voorzittershamer heeft overgedragen aan Jan-Julius van Elferen.

Jan-Julius van Elferen is sinds 2018 betrokken bij het festival en wilde het stokje graag van Rob overnemen: ‘Ik ben afkomstig uit Beek-Ubbergen en ben samen met mijn gezin in Beneden Leeuwen komen wonen. Ik vind het leuk en belangrijk om binding te hebben met mijn dorp en wil graag iets doen voor mijn leefomgeving. Het driedaagse festival in Beneden-Leeuwen trekt in totaal 15.000 bezoekers. Naast de twee feestavonden, is de zondag een reünie voor het dorp en de laatste jaren zelfs voor de wijde omgeving. We zijn uniek als evenement door de braderie op zondag vrij toegankelijk te houden. Dit is mede mogelijk dankzij onze vele trouwe sponsoren en vrijwilligers. Uiteraard is het ons streven om de kwaliteit en continuïteit van het evenement te waarborgen en een gezellig weekend te organiseren voor jong en oud.’

Voormalig voorzitter Rob Reuvers, sinds april 2021 wethouder van de gemeente West Maas en Waal, geeft de voorzittershamer met pijn in het hart uit handen. ‘Ik zat tien jaar in het bestuur en was zes jaar als voorzitter actief. Ik wil geen belangenverstrengeling of een bevoorrechte positie creëren bij de organisatie van de Dag van Leeuwen. Het is daarom mijn verantwoordelijkheid om afstand te nemen van mijn rol als voorzitter en bestuurslid. Wel zal ik een betrokken vrijwilliger blijven tijdens het weekend en hand-en-spandiensten verrichten’, aldus Reuvers.

Volgende editie
Van Elferen kijkt reikhalzend uit naar de volgende editie van de Dag van Leeuwen, die zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 juli 2022. Meer informatie over het evenement, zie www.dagvanleeuwen.nl, en volg @dagvanleeuwen op Facebook of Instagram.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten