Logo demaasenwaler.nl
<p>De herkenbare auto van Buurt Vervoer Beuningen.</p>

De herkenbare auto van Buurt Vervoer Beuningen.

(Foto: GER LOEFFEN)

Buurt Vervoer Beuningen 2.0

BEUNINGEN - Sinds het voorjaar van 2018 zie je ze in de straten van de gemeente Beuningen rijden, nagenoeg onhoorbaar; twee elektrisch aangedreven witte autootjes. Ze lijken op luxe golfkarretjes.

Stichting Perspectief heeft de karretjes drie jaar geleden aangeschaft om daarmee kwetsbare ouderen binnen de gemeentegrenzen te kunnen vervoeren. Op bezoek bij vrienden, of op stap naar een winkel, huisarts of apotheek is al vaak lastig voor ouderen. Ouderen willen graag onafhankelijk zijn, het zelf regelen en zo mee blijven doen aan activiteiten en bezoekjes afleggen. Ze willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven deelnemen aan de samenleving. Perspectief heeft deze signalen vaak gehoord en is in actie gekomen. Zo is de stichting in 2018 gestart met Buurt Vervoer Beuningen (BVB).

Schot in de roos
Dit project blijkt een schot in de roos. Er is veel vraag naar een toegankelijk en betaalbaar aanbod van korte ritjes binnen de gemeentegrenzen. De cijfers bewijzen het: in 2019 hebben de vijftig vrijwillige chauffeurs bijna 5000 ritten gemaakt en tijdens de coronaperiode in 2020 toch nog bijna 2000 ritjes. Het is duidelijk; Buurt Vervoer Beuningen voorziet in een behoefte. Vanwege het grote succes zijn in het voorjaar van 2021 twee nieuwe elektrische auto’s besteld. Dit is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland en een bijdrage van de gemeente Beuningen. Dit keer is gekozen voor volwaardige elektrische auto’s. De nieuwe auto’s worden op 14 juli onthuld waarmee het startschot wordt gegeven voor Buurt Vervoer Beuningen 2.0. Tot die tijd wordt nog gebruik gemaakt van de opvallende ‘golfkarretjes’.

Op dit moment wordt alleen gereden tussen 9.00 en 13.00 uur. Zodra de corona-maatregelen het toelaten gaat Perspectief weer dagelijks rijden. Mogelijk wordt later de service uitgebreid naar de avonden en weekenden. Volg de ontwikkelingen op de website: www.buurtvervoer.nl Wilt u een rit plannen of meer informatie? Bel dagelijks tot 13.00 uur met Buurt Vervoer Beuningen: 024-737 05 55.

Door Ger Loeffen

Meer berichten