Logo demaasenwaler.nl
Foto: Google Streetview

Positieve cijfers voor Beuningen

BEUNINGEN -Gemeente Beuningen sluit met een positief resultaat het jaar 2020 af en ziet ook voor de komende jaren is er een hele gezonde begroting. Daarom mag na de zomervakantie de gemeenteraad bedenken of er nog verder gespaard moet worden of dat Beuningen een verlanglijstje heeft voor nieuwe uitgaven.

Met die positieve mededeling mag wethouder financien Hans Driessen begin juli naar de gemeenteraad. “We kunnen dit jaar nog eens 1,2 miljoen overhevelen naar de algemene reserve die dan rond de acht miljoen euro staat. Dan is het aan de gemeenteraad of we nog verder moeten sparen.” 

De reden waarom er ruim 2 miljoen over is heeft te maken met minder uitgaven aan de participatiewet, er zijn niet veel bijstandsgerechtigden bijgekomen (en dat was wel verwacht), er is minder gebruik gemaakt van vervoer onder de wet WMO door corona, de gemeente heeft zuiniger gewerkt in de groenvoorziening en er zijn panden verkocht. 

Zelf heeft het college ook nog wel wat wensen als het gaat om nieuw beleid. zo moet er op de klef in Ewijk iets gedaan worden aan de openbare ruimte. Ook zouden er nog meer bomen bij moeten komen en het bedrijventerrein De Sluis is verouderd, daar moet iets aan gebeuren. 

“Beuningen heeft hele zware jaren achter de rug en het is prettig dat we nu eindelijk weer wat vet op de botten hebben” zo constateert wethouder Driessen. 

Door Patrick Huisman

Meer berichten