Logo demaasenwaler.nl
Kasteel Wijchen
Kasteel Wijchen (Foto: Mirjam Bovenga)

Kasteel Wijchen tijdens het Open Tuinenweekend en de Nationale Archeologiedagen

WIJCHEN - In het derde weekend van juni worden zowel het Open Tuinenweekend van Groei & Bloei als de Nationale archeologiedagen georganiseerd. Museum Kasteel Wijchen neemt deel aan beide evenementen. Voor tuinliefhebbers is museumtuin De Tuun gratis te bezoeken. Liefhebbers van archeologie kunnen wandelen door het Romeinse verleden van Wijchen met de online wandelroute Romeins Rondje Wijchen.

Museumtuin De Tuun
Museumtuin De Tuun is uniek in Nederland. Tijdens het Open Tuinenweekend geven vrijwilligers van het museum enthousiast uitleg over de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de middeleeuwen en is er een kans om kruiden uit o.a. de Romeinse tijd te ruiken. De Nationale Tuinweek vindt plaats van 12 t/m 20 juni met als thema De eetbare tuin. De week wordt afgesloten met het Landelijk Open Tuinenweekend op 19 en 20 juni 2021. Museumtuin De Tuun is beide dagen gratis te bezoeken van 11.00-17.00 uur.

Wandeling Romeins Rondje Wijchen
Op 18, 19 en 20 juni 2021 worden de Nationale Archeologiedagen georganiseerd. Museum Kasteel Wijchen biedt deze dagen de online wandelroute Romeins Rondje Wijchen aan. Volg de route op je smartphone en wandel door het Romeinse verleden van Wijchen. De wandeling is 3,5 kilometer en gratis. De link naar de online wandelroute is te vinden op de websites van Museum Kasteel Wijchen en de Nationale Archeologiedagen.

Heropening museum eind 2021
Museum Kasteel Wijchen wordt opnieuw ingericht en is in 2021 niet open voor publiek. Vanaf eind december 2021 is iedereen van harte welkom in het vernieuwde museum.

Meer berichten