Logo demaasenwaler.nl
Eerste editie Grootste Feestcafé van Nederland.
Eerste editie Grootste Feestcafé van Nederland. (Foto: Joris Bisschops)

Tweede editie Feestcafé

MAAS EN WAAL – Op 19 februari 2022 zullen Stan van den Dobbelsteen en feestpartner-in-crime Frank de Bruijn als gastheren, animators en integranten van het Feestteam een ramvolle Ziggo Dome begroeten. Tijdens de tweede editie van het Grootste Feestcafé van Nederland worden liefhebbers getrakteerd op een swingende show met Neerlands leukste feestartiesten, gedurende een performance die in de zevende versnelling zal knallen.

Het duurt nog bijna driekwart jaar, maar de twee Maas en Waalse artiesten kunnen hun enthousiasme maar moeilijk bedwingen. Dit in de laatste plaats omdat het Feestteam, als bedenkers van het concept en in samenwerking met mede-organisator Mojo, honderd procent verantwoordelijk is voor de invulling van deze feestelijke avond.

Van den Dobbelsteen: ‘We nodigen allemaal collega-feestartiesten uit, die wij tijdens andere optredens backstage tegenkomen, en vragen of ze interesse hebben om één of twee bepaalde liedjes te komen zingen. Het is feestvieren voor gevorderden met onder andere optredens van Frans Duijts, De Sfeermakers, Wilbert Pigmans, Django Wagner en Factor 12, waarbij de confetti letterlijk en figuurlijk uit je oren komt.’

Climax en handjes in de lucht
Waar bij een film of goed boek de climax vaak tot het eind bewaard blijft, geeft de energieke Stan aan dat het vanaf minuut één in sneltreinvaart climax na climax zal zijn. Zeven andere deelnemende feestartiesten moeten nog bekendgemaakt worden, maar de kaartverkoop voor het Grootste Feestcafé van Nederland is al gestart. ‘Tijdens de eerste editie van 2020 stonden er 10.000 feestende liefhebbers, nu gaan we voor een uitverkocht huis met 15.500 mensen.’ Zweetbandjes om, foute kleding aan, handjes in de lucht en gaan met de feestbanaan is het devies.

Overweldigende reacties
De show zal tot in de puntjes verzorgd zijn en de voorbereiding is logischerwijs al in volle gang. Zo staat Van den Dobbelsteen wekelijks in contact met bijvoorbeeld de decorbouwers, maar hij laat wel weten dat er heel veel ruimte is voor verrassing. Stan: ‘De show is geslaagd als er 15.500 feestende mensen de deur uitgaan en het evenement een dikke voldoende geven. Maar, de reacties die we nu al opvangen in de regio zijn overweldigend. Sommige bedrijven gooien de tent een uur eerder dicht, omdat ze met hun personeel toegezegd hebben in Amsterdam aanwezig te zijn. Kwamen ze vorig jaar met de bus? Dit jaar is mij verteld dat ze met een dubbeldekker gaan!’ Zie www.grootstefeestcafe.nl voor meer info en de line-up. Early-bird kaartjes zijn er al vanaf 29 euro.

Door Rex Broekman

Meer berichten